Bin Filistinli daha mülteci durumuna düşebilir uyarısı

BM tarafından hazırlanan bir raporda, Kudüs'te işgal belediyesinin, ruhsatları olmadığı gerekçesiyle evlerini yıkması yüzünden bin Filistinlinin daha mülteci durumuna düşmekle karşı karşıya olduğu belirtildi.

17-11-2009


BM tarafından hazırlanan bir raporda, işgal belediyesinin, ruhsatları olmadığı gerekçesiyle evlerini yıkması yüzünden bin Filistinlinin daha mülteci durumuna düşmekle karşı karşıya olduğu belirtildi.

BM’nin Filistin’deki İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi (OCHA)’nın yayınladığı raporda, işgal yönetimine bağlı Kudüs Belediyesinin Silvan bölgesinde bulunan 17 evi daha yıkma kararı aldığını duyurdu.

Raporda şu rakamlar da verildi: “Burada ikamet eden Filistinlilerin %90’ı evlerinin yıkılacağına dair ihtarnameler aldı. Buna göre yaklaşık 1000 Filistinli vatandaş evsiz barksız kalacak. Doğu Kudüs’te 75 evin yıkılmasıyla daha önce 131’i çocuk olmak üzere 269 kişi evsiz barksız kalmıştı.”

Dünya kamuoyunun çok cılız olan tepkilerine aldırış etmeyen işgal yönetimi, Arap ve İslam ülkelerinin de bir şey yapamayacağını düşündüğünden emin adımlarla Kudüs’ü tahrip edip, Yahudileştiriyor ve Mescidi Aksa’nın altında tüneller kazmayı aralıksız sürdürüyor.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Bin   #Filistinli   #daha   #mülteci   #durumuna   #düşebilir   #uyarısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN