Bir siyonist işgalci öldürüldü; 5 Filistinli şehit

Siyonist işgal rejimi, Beyt Hanun’da 2 Filistinliyi şehit etti. Nakab’da ise Filistinlilerin eyleminde 1 İsrail askeri öldürüldü; 3 direnişçi şehit oldu.

18-06-2012


İşgal altındaki en-Nakab'da üç direnişçi şehit oldu, bir işgal askeri öldürüldü.

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında gerçekleştirilen bir direniş eylemi sırasında 3 direnişçi şehit oldu. Operasyonda bir Siyonist asker öldürüldü ve en az bir Siyonist asker de yaralandı.

Siyonist işgal radyosu, En-Nakab'ın güneyinde Mısır ile Siyonist İsrail rejimi arasındaki sınırdaki güvenlik kordonuna yakın bir bölgede yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Siyonistlerden bir kişinin öldüğünü ve bir kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal radyosu, Gazze Şeridi'nden sızan bir grubun işgal güçleriyle çatıştığını ve direnişçilerin üçünün de şehit olduğunu açıklarken, Filistinli gruplardan henüz hiçbiri eylemi üstlenmedi.

Beyt Hanun’da 2 Şehit

Siyonist işgal uçaklarının bu sabah (18 Haziran Pazartesi) Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinin doğusuna düzenlediği saldırıda 2 Filistinlinin şehit olduğu bildirildi.

Gazze'deki İlkyardım ve Acil Durumlar Yüksel Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği bilgide, Siyonist işgal uçaklarının Filistinli iki kişinin bindiği motosikleti Beyt Hanun'daki Ez-Ziraa okulu yakınlarında hedef aldığını söyledi.

İslami Cihad Mensubuydular

İşgal güçlerinin saldırısında hayatını kaybeden 2 Filistinlinin İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri üyelerinden İsmail Ebu Avde ve Muhammed Şebat olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Siyonist işgal güçlerinin dün gece yarısı Filistinli dört balıkçıyı denizde avlanırlarken gözaltına aldığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin deniz polisinden edindiği bilgiye göre, Siyonist işgal donanmasına ait hücumbotlar Filistinli balıkçılara ait tekneye ateş açarak durmaya mecbur etti ve teknede bulunan dört balıkçıyı gözaltına aldı. İşgal güçleri tekneye el koyarak Aşdod limanına götürdü.

Demir Atölyesine Düzenlenen Saldırıda 5 Kişi Yaralandı

Siyonist işgal ordusuna ait savaş uçakları dün akşam da (17 Haziran Pazar) geç saatlerde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah kentinde bir demir atölyesini bombaladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Siyonist işgal ordusu savaş uçakları Rafah'ın kuzeydoğusundaki El-Ades bölgesinde bir demir atölyesine iki füze attı. Saldırıda beş kişinin yaralandığı, olay yerinde yangın çıktığı ve atölyenin tamamen tahrip olduğu bildirildi.

Yaralılar arasında bir kadın ve çocuğunun da olduğu ifade edildi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Bir   #siyonist   #işgalci   #öldürüldü;   #5   #Filistinli   #şehit   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN