BM: Esed rejimi askerleri evlere girip sivilleri katlediyor

Birleşmiş Milletler, Esed güçlerinin evlere girerek sivilleri katlettiğini, dün 11’i kadın 13’ü çocuk en az 82 sivilin hayatını kaybettiğine dâir bilgiler aldıklarını duyurdu.

13-12-2016


AA’da yer alan habere göre, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Halep’in doğusunu da işgal eden Rusya ve İran destekli Esed güçlerinin evlere girerek sivilleri  katlettiğini, dün 11’i kadın 13’ü çocuk en az 82 sivilin hayatını kaybettiğine dâir bilgiler aldıklarını duyurdu.

Sözcü Rupert Colville, BM Cenevre Ofisi’nde yaptığı açıklamada, Halep’in doğusunda hâlâ binlerce sivilin olduğunu vurgulayarak dün Esed güçlerinin ve işbirlikçilerinin bölgeyi ağır bombardımana tuttuğuna dikkat çekti.

Esed güçlerinin birçok sivili tutukladığına ilişkin haberler aldıklarını aktaran Colville, “Ayrıca, Esed rejimine bağlı güçlerin sivillerin evlerine girdiklerine ve kadınlarla çocukları da öldürdüklerine dâir bilgiler edindik. Bize gelen bilgiye göre, Esed rejimine bağlı güçler 11’i kadın 13’ü çocuk en az 82 kişiyi öldürdü.” dedi.

“Kaybolan Sivillerin Akıbeti Bilinmiyor”

Colville, Esed’e güçlerinin sivilleri öldürdüğünü gece öğrendiklerini, bununla beraber katliamın yapıldığı yere dâir herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını kaydetti.

AA muhabirinin sorusu üzerine Colville, Halep’in doğusundan Esed güçlerinin kontrolündeki batıya geçen yaşları 30 ila 50 arasında değişen ve kaybolduğu iddia edilen yüzlerce sivil erkeğin akıbeti hakkında da henüz net bir bilgiye ulaşamadıklarını ifade etti.

BM İnsânî İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke de Halep’in doğusunda binlerce sivilin bulunduğunu fakat bölgeye doğrudan erişimleri olmadığı için rakam konusunda bir tahmin de bulunamayacağını söyledi.

Etiketler : #BM:   #Esed   #rejimi   #askerleri   #evlere   #girip   #sivilleri   #katlediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN