Boğaziçi'nde başörtüsü direnişi büyüyor

Yıllardır YÖK'ün kararlarına direnen Boğaziçi Üniversitesi'nde yasakçı bir uygulamanın başlaması, öğrencileri ayağa kaldırdı.

24-09-2008


Yıllardır YÖK'ün kararlarına direnen Boğaziçi Üniversitesi'nde yasakçı bir uygulamanın başlaması, öğrencileri ayağa kaldırdı. Yeni eğitim dönemine başörtüsü yasağıyla başlayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, uygulamayı Genç Siviller ve Eğitim-Bir-Sen eşliğinde protesto etti.

Başörtülü öğrenciler ile başı açık öğrenciler dayanışma göstererek yasağı deldi. Boğaziçi'nde akademik yılın açılış gününde yaşanan özgürlük eylemi dün de gerçekleşti. Kampüse gelen öğrenciler yine içeri alınmadı. Sabah saatlerinde derse girmek isteyen öğrenciler güvenlik görevlilerinin engellemeleriyle karşılaştı. Rektör Kadri Özçaldıran'ın "Gelsinler görüşelim" teklifine rağmen yasak devam edince derslerini takip etmek isteyen öğrenciler güvenlik barikatını delerek okula girdi. Daha sonra dersliklere dağıldı. Üniversite yönetiminin 'yasak' kararına rağmen öğretim üyeleri, barikatı aşarak gelen öğrencilerinin başörtülü derse girmelerine izin veriyor.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Boğaziçi'nde   #başörtüsü   #direnişi   #büyüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN