Bombaların yağdığı Gazze'den izlenimler

Siyonist işgal rejiminin yoğun bombandırmana tuttuğu Gazze'de gece boyu süren saldırılara tanıklık eden AA muhabirleri izlenimlerini aktardı.

10-07-2014


Siyonist işgal rejiminin günlerdir havadan ve karadan saldırdığı Gazze bu yıl buruk bir ramazan geçiriyor. Ramazan tüm İslam dünyasında olduğu gibi Gazze'de de önceki yıllarda tam bir şenlik havasında geçiyordu.

Ancak bu yıl İsrail'in iftarın ardından başlayan, sahurla birlikte süren ve sabaha kadar devam eden saldırıları nedeniyle bu gelenek bozuldu. Geleneksel ramazan şenlikleri bir tarafa, saldırıdan endişe edildiği için camilerin bile kapısına kilit vuruldu.

Dün gece evlerde kılınan teravih namazlarının ardından Gazze, yine endişe dolu bir geceye ve sahur vaktine hazırlanırken İsrail uçakları art arda bombalar yağdırdı. İlk yoğun bombardımanın ardından Gazze semalarından duman bulutları yükseldi ve saldırının gerçekleştiği bölge bir anda karanlığa gömüldü.

Elektriğin kesildiği bölgede, ana caddeler, sokaklar, mülteci kamplarının patika yollarından sivil halk tamamen çekilirken, onlarca gazeteci, ilk yardım ve sivil savunma ekipleri, polis yollara döküldü. 

- Yalnızca yükses ses 7 çocuğun yaralanmasına neden oldu

Gazze'de yalnızca İsrail saldırılarında oluşan yüksek sesin camları kırması 7 çocuğun yaralanmasına neden oldu. 

Bombardımanın sesinin kesilmesinin ardından, bebeklerin, çocukların, yaralıların ve korkuya kapılanların çığlıkları yükseldi.

Saldırıların durmasıyla, arama kurtarma ve ilkyardım ekipleri itfaiye erleri, gazeteciler önlerindeki oruç tutacakları uzun güne hazırlıklı olmak için sahur yaptı. 

Bunun yanı sıra sosyal medyada Han Yunus kentinin El-Karara beldesinin bombalanacağı haberlerinin yayılması üzerine bunu gören Muhammed el-Abadle "Çabuk kaçın evi vuracaklar" diye bağırarak ailesini kurtardı. Bombalanmadan saniyeler önce kaçan Abadle ailesinin bireyleri hafif yara alarak kurtuldu.

Aynı şekilde evleri bombalanan 4 aile de sosyal medya sayesinde kurtuldu.

-"Gece hiç bitmeyecek gibi zaman durdu"

Bunun yanı sıra AA muhabirlerinin misafir olduğu 9 çocuk babası Muhammed Aşur (52), İsrail bombardımanı altında Gazze Şeridi'nde bir dakikanın bin dakika gibi geçtiğini söyleyerek, "Gece hiç bitmeyecek gibi zaman durdu. Çocuklarımı uyutmaya çalışıyorum ama uyumuyorlar. Korkudan titreten patlama sesleri uykuya ağır bastı" diye konuştu.

Birbiri ardına gelen patlamaların sesleriyle beşik gibi sallanan ve İsrail'in saldırı düzenlemeden önce attığı aydınlatma fişekleri olmadığında zifiri karanlık olan evde korkan 4 küçük çocuğuna sarılan baba Aşur, "Gazze'de gece korkunç bir tablo gibi. Sahil şeridini saran İsrail hücum botlarından atılan füzeler kulakları sağır ediyor" ifadelerini kullandı.

Kızı 4 yaşındaki Sara'yı duyduğu seslerin balon patlaması olduğunu ikna etmeye çalışan baba Aşur, başarılı olamıyor. Küçük Sara, babasına bu seslerin balon patlaması olamayacak kadar yüksek olduğunu söylüyor.

Çocukların annesi Emel ise "Elektriğin sürekli kesik olması felaketi daha da büyütüyor. Karanlık çok korkunç. Gecenin gelmesinden nefret ediyorum. Roket sesleri nedeniyle mutfağa girip sahur bile hazırlayamıyorum" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Babasının yanında oturan oğlu Muaz Aşur (22), hep beraber Brezilya ve Almanya arasındaki FİFA Dünya Kupası karşılaşmasını seyretmeyi planladıklarını ancak her seyretmeye başladıklarında ansızın gelen patlama seslerinin her şeyi bıraktırdığını söyledi.

Kardeşi Enver Aşur (18) ise İsrail'in sürekli düzenlediği saldırıların Gazze Şeridi'nde hayat ışığını söndürdüğünü anlattı.

Gazze Şeridi'nde Dünya Kupasını seyretmek isteyen futbol aşıklarının buluştuğu kafeler, İsrail bombardımanı nedeniyle kapatıldı.

Pazartesi gününden bu yana İsrail'in düzenlediği saldırılarda 40 kişi hayatını kaybetti, 350 kişi yaralandı.

İsrail, pazartesi günü Gazze'de "Protective Edge" (Koruyucu Hat) isimli operasyonun başlatıldığını duyurmuştu.

(AA)

Etiketler : #Bombaların   #yağdığı   #Gazze'den   #izlenimler   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN