Bu da Kemalist kuşatma

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa Siyonist işgal altında! Türkiye’deki kimi büyük camiler ise ırkçı kuşatma altında! Evet, bu akşam İstanbul’da kimi camilerin minareleri arasına asılan ışıklı yazılar “açılım” çabalarına karşı adeta avaz avaz bağırıyor!

06-10-2009


Aşağıdaki fotoğraflar bu akşam İstanbul Eminönü'nde bulunan Süleymaniye Camii'nde çekildi. "İstanbul'un Kurtuluşu" yıldönümü nedeniyle asıldığı öğrenilen yazılar, camilerin de nasıl resmi ideolojinin kıskacı altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ramazan aylarından alışık olduğumuz kimi rahatsız edici yazılar, bu sefer ırkçılığı ortaya koyacak bir düzeye geldi. İstanbul'un birçok yerinden rahatlıkla görülebilen Süleymaniye Camii'nde asılan "Ne Mutlu Türküm Diyene!" AK Parti Hükümeti'nin "Kürt Açılımı" adı altında attığı olumlu adımlara adeta balta vurur nitelikte. Diyanet'ten izinsiz asılamayacağı göz önünde bulundurulduğunda camilerin bizzat devlet eliyle provokatif amaçlara meze mi yapıldığı sorusu gündemleşmekte. Her sabah okullarda çocuklarımızın körpe beyinlerine ant saçmalığıyla ulusçuluk virüsünün zerkedilmesi yetmedi; şimdi camiler eliyle tüm topluma bu deli gömleği giydirilmeye çalışılıyor.

Öte yandan Eyüp Camii'nde de "Önce Vatan!" şeklinde bir slogan asıldıığı öğrenildi.

Kur'an'da Rabbimiz tarafından "çevresi mübarek kılınmış" diye tavsif edilen Mescid-i Aksa'nın tehlikede olduğuna dair yoğun gündeme rağmen geçtiğimiz Cuma günü "Camiler Haftası" adı altında okunan hutbelerde Mescid-i Aksa'nın asla konu edilmediğini gündemleştirmiştik. Meğer asıl gündemleştirilmesi gereken Türkiye'deki camilerin içler acısı hali imiş! "Laik Devlet", camiler eliyle dine müdahale ettiği yetmezmiş gibi, bir de ırkçı söylemlerini camileri kullanarak gündemleştiriyor. Irkçılığı reddeden bir dinin mensupları olarak yaşadığımız sessizlik ise ne utanç verici!

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Bu   #da   #Kemalist   #kuşatma   
YORUMLAR
  • HUSEYİN SASMAZ   07-10-2009 14:02

    Bu müslüman olduğunu söyleyen ve bu rejimle beraber çalışan kişilere Oy veren kişilere hayret etmemek içten değil.Bu kişiler ya Kuran ,Sünnet okumuyorlar yada anlamak istemiyorlar.Halbuki cenabı Allah açık açık bildiriyor,Onlar Tahutun kanunlarını red etmekle emrolunmuşlarken hala onunla muhakemeleşmekmi istiyorlar.Resulde sizin için güzel örnekler var.diye.Diğer taraftan Allah ve resulü bir konu hakkında hüküm verdimi o konu hakkında tam içtenlikle riayet etmedikce hakiki iman etmiş olmazlar.DİYOR.DİYOR.DİYOR.KİM DİYOR ALLAH DİYOR.Ama bu insanlar hala dinlemiyor.Dinlemezlerse sonun HELAK Olacağını DİYOR...DİYOR ...DİYOR..Ama Nafile....

  • Esra Kılıç   06-10-2009 20:24

    Evet ne yazık ki bende dün akşam fark ettim hayır bu kadar abartmış olamazlar deyip gözlerimi ovuşturdum ama malesef ki gerçek öylece karşımda duruyordu...Ben bunların tamamen planlı şeyler olduğunu düşünüyorum...Irkçılık malesef hala devam ediyor...

  • sadık bıyık   06-10-2009 16:30

    eğer tevhidi islamı yaşamaz isen yaşadığını islam zannedersin. şimdi insanlar "onlar hahamlarını, rahiplerini rabler edindiler" ayeti bizi ilgilendirmeyen bir durum imiş gib davranıyorlar. halbuki biz kuran ayetlerini ve hadisleri bir kenara bırakıp felan hoca şunu dedi filan şıh böyle buyurdu, filanca zat böyle fetva verdi diyerek yaşarsak bu tür durumlara artık aşina oluruz. bir düşünelim; bir konu hakkında çelişkideyiz diyorki ayet "kim allahın indirdiğiyle hükmetmez ise onlar kafirlerin ta kendileridir" . buna cevaben şahısta diyorki ama hocaya sordum "oy atmaz isen vebal altında kalırsın, öbür tarafta hesabını verirsin" diyor. şimdi bu şahıs hocasını rab edinmiş olmuyormu, allaha ortak koşmuş olmuyormu. hiç ayet gözünün önünde dururken, hocanın ağzınamı baklır. bakan kişi ben allaha ortak koşmuyorum nasıl diyebilir. kesin bir deilil (ayet veya hadis) olmadan konuşan hüküm veren adama nasıl hoca denilebilir. nasıl arkasında namaz kılınabilir.

  • omer bitlis   06-10-2009 15:00

    Bu işin emrinin kimin verdiğini bulmamız lazım. Diyanet mi? Valilik mi? Vakıflar Müdürlüğü mü? TSK mı? Sonrada tepkimizi ortaya koymamız lazım.

  • selim dilmen   06-10-2009 12:54

    dün otobüste giderken gördüm resmen ağzım açık kaldı bu nasıl bir anlayıştır...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN