Bu da laik örgütün "imam"ı

KCK’nın başlattığı "sivil Cuma namazı"nı kılmak için toplanan cemaatin "imamı" ilginç bir uygulamaya imza attı! Cumayı sessiz kıldırdı, hutbenin Arapça dualar bölümünde çok sık takılan ve zorla okuyan "imam"ın, Cuma namazında fatiha ve zamm-ı sureyi sessiz okuması tebessümle karşılandı.

28-05-2011


KCK’nın başlattığı "sivil Cuma namazı"nı kılmak için toplanan cemaatin "imamı" ilginç bir uygulamaya imza attı! Cumayı sessiz kıldırdı, hutbenin  Arapça dualar bölümünde çok sık takılan ve zorla okuyan "imam"ın, Cuma namazında fatiha ve zamm-ı sureyi sessiz okuması tebessümle karşılandı.

TRTHaber'in elde ettiği görüntülerde, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde KCK’nın başlattığı sözde sivil Cuma Namazı’nı kılmak için toplanan cemaat farklı bir cuma namazı kıldı.

Ezan okundu, saflar tutuldu. Buraya kadar her şey normal."İmam" ayağı kalkıp eline aldığı kitaptan önce duaları ardından Kürtçe hutbeyi okudu ancak Arapça duaları okurken, "imam"ın takılması gözlerden kaçmadı. Hutbe bitip, namaza geçilince asıl gariplik o zaman başladı. Cuma namazında Fatiha ve devamındaki sure sesli okunması gerekirken, namazdaki sessizlik hiç bozulmadı.

Halbuki başta Diyarbakır ve benzeri yerlerde kılınan sözde sivil cuma namazlarında aksi bir durum var. Cuma Namazı sesli kıldırılıyor. İlahiyatçılara göre, Cuma Namazı hiçbir mezhepte bu şekilde sessiz kılınmıyor.

Ayrıca İslam Fıkhına göre, böyle namaz kılanların Cuma Namazı vazifesi yerine gelmiş olmuyor.
 

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Bu   #da   #laik   #örgütün   #imamı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN