Bu da Suud fetvası: Gösteri yapmak haram!

Suudi Arabistan krallığı, akıllara ziyan bir fetva yayınlatarak, “Suudi Krallığının uygulamalarına itirazda bulunma ve bu amaçla gösteri düzenlemenin İslam dininde haram olduğu”nu iddia etti!

08-03-2011


Suudi Arabistan krallığı, akıllara ziyan bir fetva yayınlatarak, “Suudi Krallığının uygulamalarına itirazda bulunma ve bu amaçla gösteri düzenlemenin İslam dininde haram olduğu”nu iddia etti!

Bütün üyeleri Kral tarafından atanan Suudi Arabistan Danışma Konseyi ve sözde bu ülkenin Parlamentosu dünkü oturumunda, ülke güvenliğinin korunması gerektiğini vurgulayarak halkı, protesto gösterilerine katılmaya veya oturma eylemlerinde bulunmaya ilişkin aldatıcı davetlere ilgi göstermemeye çağırdı.

Suudi Arabistan Danışma Konseyi ayrıca, bu ülke ulemasının Suudi Hanedanı karşıtı gösterilerin "haram" olduğuna dair verdikleri fetvayı övgü ve takdirle anarak "Halkı, iyilik ve takva konusunda işbirliğine ve günahla düşmandan uzak durmaya davet ediyoruz" dedi.

Suudi Arabistan Danışma Konseyi Başkanı Şeyh Dr Abdullah Bin İbrahim Al-i Şeyh dün bu hususta yayınladığı bildiride "Suudi camiasının değerleri ve asil kültürü bu tür sansasyonel olgulara uymuyor. Zira halkın canı ve malının tehlikeye atılması, hükümetin çeşitli bölgelerde temelini attığı kalkınmayı engelliyor" diye kaydetti.

Suudi Arabistan Danışma Konseyi Başkanı bu bildirisinde ayrıca bütün devlet organlarından, Kralın halka mali yardım yapılmasına ilişkin direktifini bir an önce uygulamaya almalarını istedi.

(Kaynak: FHA)

Etiketler : #Bu   #da   #Suud   #fetvası:   #Gösteri   #yapmak   #haram!   
YORUMLAR
  • polat   09-03-2011 14:56

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Zalim ve despot sistemlerin destekleyicileride zalim safına yer alırlar islam adınada çıksa, bunlar da belam sınıfındadırlar.Belamlar islamıda iyi bilirler mevcut sistemleri de savunmayı ibadet sanıp zalimlerin, zalimiliğini devamını sağlamak için, rahatça vetva vermekte mahirdirler. ABD eyaleti haline gelen,uygulamalarıyla küçük abd olan sistemi sanamı düştü savunmak be gafil.Sen o sisteme karşı Müslümanları kıyama kaldırman gerekirken, bu yaptığına yağcılık makamını korumak denir. Nekadar korumak için fetvada versen artık bunların hükü yok sen fetvayı Allah için değil,Tağut için verdiğinin farkındamısın acaba, uykudan uyanman ümidiyle

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN