Bugün günlerden En Nekbe, siyonistler tedirgin

Bugün, gasp edilen Filistin toprakları üzerinde emperyalizmin meydana getirdiği siyonist işgal rejiminin 63. kuruluş yıldönümü. Bugün Filistinliler için En Nekbe... Yani "Büyük Felaket" günü.

15-05-2011


İslam ve Hayat

Bugün, gasp edilen Filistin toprakları üzerinde emperyalizmin meydana getirdiği siyonist işgal rejiminin 63. kuruluş yıldönümü. Bugün Filistinliler için En Nekbe... Yani "Büyük Felaket" günü. 

Büyük Felaket'in 63. yıldönümü işgal altındaki Filistin topraklarında ve çeşitli ülkelerde büyük gösterilerle hatırlanacak. Siyonist işgal rejimi büyük katılımın beklendiği gösteriler karşısında tedirgin.

Medyada yer alan haberlere göre, işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu, Abbas yönetimi ve ona bağlı güçlerden Nekbe'nin 63. yıldönümü nedeniyle Filistinlilerin yapacakları gösterileri engellemelerini ve göstericilerin ayırım duvarını aşmalarına izin vermemelerini istedi.

Netanyahu'nun Abbas yönetimiyle ona bağlı güçlerden Nekbe'nin yıldönümünde meydana gelebilecek gösterilere, Filistinlilerin ayırım duvarını aşma teşebbüslerine ve işgal ordusuyla çatışma girişimlerine engel olmalarını talep ettiğini duyurdu.

Siyonist güvenlik kaynakları ise yaptıkları değerlendirmelerde, Nekbe'nin 63.yıldönümü nedeniyle yapılacak etkinliklerin Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle sınırla kalacağını belirterek, bu etkinliklerin çok yönlü bir çatışmaya dönüşeceğini sanmadıklarını ifade ettiler.

Filistin halkı, binlerce Filistinlinin katledilmesine, yüz binlercesinin sürgün edilmesine ve onlarca köyün haritadan silinmesine neden olan Siyonist terör rejiminin Filistin topraklarında kuruluş tarihi olan 15 Mayıs'ı Nekbe (büyük felaket) olarak nitelendiriyor ve değişik etkinliklerle anıyor. Filistinliler her yıl düzenledikleri bu etkinliklerle 63 yıldır yaşadıkları drama dikkatleri çekmek ve bu acı süreci yeni nesillerin zihinlerine yerleştirmek istiyor.

Etiketler : #Bugün   #günlerden   #En   #Nekbe   #   #siyonistler   #tedirgin   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN