Büyük şeytandan küçük şeytana sınırsız destek

Obama, Beyaz Saray’da görüştüğü Netanyahu’ya İsrail’in güvenliğine verdiği desteğin “kaya kadar sağlam” olduğunu söyledi. ABD'li generaller ise Obama'ya savaşa hayır demesi için ortak çağrı yaptı

06-03-2012


İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Beyaz Saray’da ABD başkanı Barack Obama ile görüşmesi başladı. Görüşmede Obama, İsrail ile İran konusunda sürekli işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.
 
İran’ın nükleer silah edinmesinin “kabul edilemez” olduğunu söyleyen Obama, ancak ABD’nin bu konuda tüm kapıları açık tuttuğunu ifade etti. Obama ayrıca “ABD her zaman İsrail’in arkasını kollayacak” dedi.
 
Obama ve Washington'ı ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Beyaz Saray'daki görüşmelerinden önce ortak basın açıklaması yaptı.
 
Netanyahu'nun ziyaretinin kritik bir zamana denk geldiğine işaret eden Obama, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da önemli değişimlerin meydana geldiğini söyledi.
 
Obama, Suriye'de korkunç bir kıyımın, Mısır'da demokratik değişimin devam ettiğine değinerek, "Tüm bunların ortasında, İsrail'de bir demokrasi adası, en büyük müttefiklerimizden biri bulunmakta" dedi.
 
Obama, ABD ile İsrail arasındaki bağların "sarsılmaz", ülkesinin İsrail'in güvenliğine olan bağlarının ise "çok sağlam" olduğunu vurgulayarak, "İsrail'in güvenliği söz konusu olduğunda, ABD İsrail'in her zaman arkasında olacaktır" dedi.
 
Başkan Obama, aralarındaki bu bağın sadece karşılıklı güvenlik çıkarları ve ekonomik çıkarlarını temel almakla kalmadığını, aynı zamanda ortak değerlere ve sahip oldukları halklar arası olağanüstü etkileşime dayandığını belirtti.
 
Obama, görüşmelerinde bölgesel konular hakkında konuşacaklarını, bölgede barış ve güvenlik umutlarını nasıl artırabilecekleri konusunda Netanyahu'nun fikirlerini dinleyeceğini kaydetti.
 
İsrail-Filistin meselesinde barışçıl bir çözüme ulaşılması gayretlerini de ele alacaklarını ifade eden Obama, "Şu anki bağlamın ışığında bunu yapmak çok zor ama şunu biliyorum ki Başbakan Netanyahu, bunu başarmak için çalışmaya olan bağlılığını sürdürüyor" diye konuştu.
 
(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Büyük   #şeytandan   #küçük   #şeytana   #sınırsız   #destek   
YORUMLAR
  • EBRAR   07-03-2012 19:21

    Allah cc bir zalimi diğer bir zalimle helak eder.İran süriye katliam için verdiği sınırsız destek kendi sonunu hazırladı.emperyalizme karşı islam kalesi gürülen İran artık zalimden yana Şeytan Rus ve Çin safında kendi menfaatinden başka bir gayesi yoktur,Zlimlerin sonu helaktır

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN