Çeçenistan izlenimleri - II: Bora İnşaat ve Seyfullah Türksoy'dan kirli propaganda

Bora İnşaat’ın sahibi Alper Suri ve gazeteci Seyfullah Türksoy’un, zalim olarak bilinen ve Müslümanlara zulmettiği ortaya çıkan Ramzan Kadirov’u, gezi sırasında sürekli kahraman gibi anlatması dikkat çekiyor. Heyette bulunan herkese, Rus yanlısı Kadirov’u öven ve Çeçenistan’daki direnişçilere iftira atan ikilinin anlattıkları, belli bir süre sonra bıkkınlık meydana getiriyor. Rusya’nın işgalini onaylamadığı için bu uğurda canını veren mücahitler için ise ‘terörist’ iftirası atan ikili, ayrıca mücahitlerin eroin kaçakçısı, çete vemafya gibi pis işlere bulaşmış kişiler oldukları iddialarıyla zihinleri bulandırmaya çalışıyor.

01-09-2011


Rusya’nın işgali altındaki Çeçenistan’a gerçekleşen heyet ziyaretlerinde işgal gizlenmeye çalışılırken, Çeçenlerin; Rus işbirlikçisi Kadirov yönetiminden memnun olarak mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşadığı empoze edilmeye çalışılıyor. Ziyaretçilere yapılan sunumlarda dikkat çeken bir başkaskandal ise Çeçen mücahitlerin "terörist" olarak gösterilme çabası.

Rusya’nın işgali altındaki Çeçenistan’a Türkiye’den zaman zaman iş adamları,vakıf, cemaat ve dernek yetkilileri ile gazetecilerden oluşan heyetler gidiyor.Bu ziyaretler; Çeçenistan’da yapılan cami ve üniversitelerin açılışlarınakatılma adı altında gösteriliyor. Ancak ziyaretlerde, açılışlardan ziyade ülkedekidirenişin bittiği ve Rus işgali altındaki ülkenin huzurlu ve güvenli olduğuempoze ediliyor. Sponsorluğunu Bora İnşaat veya Penta İnşaat’ın yaptığıziyaretlere davetleri ise gazeteci Seyfullah Türksoy organize ediyor.

ÇEÇENİSTAN’DA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Çeçenistan’da Rus işgalinden kurtulup, tam bağımsız bir ülke olması içinmücadele eden gruplar var ve şu anda da savaş devam ediyor. Böyle bir gerçeksöz konusuyken, ziyaretlerde özellikle Çeçenistan’ın huzurlu, sakin ve savaşınolmadığı bir ülke olarak gösterilme çabası dikkat çekiyor. Yerli halkın yanısıra yabancıların da kendilerini Çeçenistan’da güvende hissedebileceği vurgusurehberler tarafından sıkça yapılıyor. Ancak; cami ve okul açılışlarındagüvenliğin sağlanması için görev yapan asker, polis, koruma ve istihbaratçılarharicinde halktan kayda değer bir katılımın olmaması dikkat çekiyor.

MÜCAHİTLERE SÜREKLİ İFTİRA ATILIYOR

Bora İnşaat’ın sahibi Alper Suri ve gazeteci Seyfullah Türksoy’un, zalim olarak bilinen ve Müslümanlara zulmettiği ortaya çıkan Ramzan Kadirov’u, gezi sırasında sürekli kahraman gibi anlatması dikkat çekiyor. Heyette bulunan herkese, Rus yanlısı Kadirov’u öven ve Çeçenistan’daki direnişçilere iftira atan ikilinin anlattıkları, belli bir süre sonra bıkkınlık meydana getiriyor. Rusya’nın işgalini onaylamadığı için bu uğurda canını veren mücahitler için ise ‘terörist’ iftirası atan ikili, ayrıca mücahitlerin eroin kaçakçısı, çete vemafya gibi pis işlere bulaşmış kişiler oldukları iddialarıyla zihinleri bulandırmaya çalışıyor. Direnişçilerin sayılarının da özellikle çok az olduğu ifade edilerek, direnişin kırıldığı imajı pompalanıyor.

TÜRKİYELİ YETKİLİLERİN İLGİLENMESİNİ İSTİYORLAR

Bütün bunların haricinde ziyaretin en önemli amacı ise Türk devlet yetkililerinin Rus yanlısı Ramzan Kadirov hükümeti ile işbirliği içerisinde olması. Gösterişli camilerin, okulların ve bunlara benzer binaların açılışları yapılırken, Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi başta olmak üzere devlet erkanının açılışlara katılmamasından büyük rahatsızlık duyuyorlar. Önümüzdeki Ekim ayında Bora İnşaat’ın yapımını devam ettirdiği Grozni City’nin açılışına Türkiye’den resmi yetkililerin katılımının sağlanması için özel bir çaba harcanıyor. Kadirov yönetimi ile Türkiye’yi aynı safta buluşturma çabasını ise yine Seyfullah Türksoy veriyor.

KAYA: ÇEÇENİSTAN’DA İŞGAL GERÇEĞİGÖRMEZDEN GELİNİYOR

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, uluslararası kamuoyunun savaşyorgunluğu yaşadığını ve bu yüzden Çeçenistan’da yoğunluğu azalmakla birliktedevam eden savaşın görülmediğini söyledi. Çeçenistan’da işgal gerçeğinigörmezden gelmenin büyük bir gaflet olduğunu ifade eden Kaya; "Bunaparalel olarak da Çeçenistan’da Rus işgalini benimsetme, sevdirme kampanyasınınyoğun bir tarzda sürdürüldüğünü görüyoruz. Bunun için pahalı etkinlikler,ziyaretler, siyasi lobi faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Tarihsel olarakTürkiye toplumunun Çeçen halkıyla irtibatlı oluşu ve özellikle de Türkiye’ningeçmişte direnişin güçlü biçimde desteklendiği bir ülke olması nedeniyleişbirlikçi Kadirov yönetiminin gerek Türkiye devletini, gerekse de kamuoyunuetkilemeye yönelik çabalara önem verdiği biliniyor. Türkiyeli bazı firmalarında ticaretlerini büyütmek ve kârlarını maksimize etmek için işgal altındakiÇeçenistan’da her şeyin güllük gülistanlık olduğu yönündeki propagandalara önayak olduğunu görüyoruz" dedi.

TÜRKİYE HÜKÜMETİ YETKİLİLERİ İŞGAL VE ZULÜM OLGUSUNA KARŞI DUYARLI OLMALI

Bu noktada gerek Türkiye hükümeti yetkililerinin, gerekse de kamuoyunun işgal ve zulüm olgusunakarşı duyarlı olması gerektiğini hatırlatan Başkan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çeçen halkının bağımsız bir ülkede ve İslami bir yönetim altındayaşama arzusunu tanklarla ezen işgalcilerin suç ortağı Kadirov yönetimininmeşrulaştırılmasına yönelik çabalara hiçbir biçimde katkı sunulmamalıdır. Buncaşehit, bunca gazi, sayısız tutsak ve yurtlarından göç etmek zorunda bırakılmışbinlerce Çeçen kardeşimizin içler acısı halini görmezden gelmek, kardeşlikhukukunun ihlali ve bağışlanamaz bir suç olacaktır. Kadirov yönetimininÇeçenistan’da birtakım açılışlar bahanesiyle Türkiye’den bazı yetkilileriGrozni’ye davet ettiğini duyuyoruz. Yapılmak istenen şey işgali veişbirlikçiliği sevimli gösterme çabasıdır. Bu aşamada Türkiyeli yetkililerinyapmaları gereken şey ise işbirlikçi yönetimin Türkiye toplumu nezdindemeşrulaştırılmasına katkı sağlamak değil, Kadirov yönetiminden işlediği vahşicinayetlerin hesabını sormaktır. Hep birlikte Bayram sevincini yaşadığımız bugünlerde herkesi halen ülkemizde çok zor şartlar altında yaşayan binlerce Çeçen mültecinin, yakınları şehit edilmiş, tutsak edilmiş insanların kardeşlerimiz olduğu gerçeğini hatırlamaya çağırıyoruz.”  

(HÜSEYİN KULAOĞLU - YENİ AKİT / ÇEÇENİSTAN )

Etiketler : #Çeçenistan   #izlenimleri   #   #II:   #Bora   #İnşaat   #ve   #Seyfullah   #Türksoy'dan   #kirli   #propaganda   
YORUMLAR
  • müdavim   17-09-2011 15:42

    Asırlardır moskofun uşağı olmuş ve asimilasyonla ruhen rus olmuş, sözde türksoy, heralde ırkçılıklarının ve üstü kapalı ergenekonculuklarının rus hayranlıklarını bu şekilde ortaya koyuyorlar. Elbette özgürlük şerefini kazanma adına can veren ve mücadele edenleri, kanlarındaki rus uşaklığı ve hayranlıklarından dolayı, mücadele veren mücahitlere terörist adledip, münafık Münafıkovları el üstünde tutacaklardır. 250 bin çocuk kadın yaşlı demeden katliam yapan rus işgalcileri ve onların işbirlikçi münafıkları savunanlara yazıklar olsun. Tükürsen tükürüğe yazık şu kıytırık insan müsfettelerine. Ne diyelim sevinin katlettiğiniz masumların kanı üzerinde, şaraplarınızı için, danslarını edin, sevinin şerefsizliğinizi şeref sayarken rus uşaklığıyla. Birileri rustan daha rus oluyorsa bilinki marksist ideoloji kanında vardır onun. Ama agızlarının yarımıyla müslümanımda der bu münafık kaypak karaktersizler... Elbette masum bebelerin kanları, hangi değere inanırlarsa inansınlar, ölmeden hesap soracaktır zaman bu katliamın hesabını. İşte o gün ibretlik olacak bu bebek katilleride, yardakçılarıda...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN