Charlie Hebdo paçavrasına tepkiler yağıyor

Müslümanlar yaptıkları eylem ve açıklamalarla Allah Resulüne hakaretleri sonucu geçtiğimiz hafta Paris’teki merkezi basılan Charlie Hebdo karikatür dergisine olan öfke ve tepkilerini ortaya koydu.

16-01-2015


Filipinler

12 Ocak günü Filipinli Müslümanların düzenlediği ve yaklaşık 1500 kişinin katıldığı protesto yürüyüşünde Charlie Hebdo yazısı ve İsrail başbakanı Netenyahu’nun resmi bulunan posteri ateşe verildi. Maravi şehrindeki yürüyüşü düzenleyenler “ İfade özgürlüğü kutsala ve Allah Resulü’ne hakaret etmeyi ihtiva etmez.”  açıklamasında bulundu.

filipinler-peygamber.jpg

Kuveyt

15 Ocak perşembe günü Kuveyt şehrinde gerçekleştirilen eylemde göstericiler Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini protesto etmek için Fransız büyük elçiliğine yürüdüler. Kuveyt hükümeti dergi baskınını şiddetle kınamış ve ölenlerin ailelerine başsağlığı dilemişti.

kuveyt-peygamber.jpg

Pakistan

Pakistan’ın Lahor şehrinde düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 300 kişi katıldı. Göstericiler “Kahrolsun Charlie Hebdo!” ve “ Peygamberin karikatürünü yapanları lanetliyoruz” dövizleri ve “Peygamberin karikatürünü yapmak en kötü terörizm eylemidir- Karikatüristler Hemen Asılsın!” yazılı bir pankartla şehir merkezinden ABD konsolosluğunun önüne yürüdüler.

Öte yandan başkent İslamabad’da aynı gün Pakistan meclisi oybirliğiyle Charlie Hebdo dergisi hakkında bir kınama bildirisi yayınlarken, milletvekilleri de meclis binası dışında konuyla ilgili gösteri düzenledi.

pakistan-peygamber.jpg

Afganistan

Charlie Hebdo dergisinin baskın sonrasındaki sayısı hakkında Afgan Talibanı'nın İngilizce yayımladığı açıklamada söz konusu dergi kınanırken geçen haftaki baskın övüldü. Yapılan açıklamada karikatürler hakkında “ bu iğrenç ve insanlık dışı eylemi şiddetle kınıyoruz, buna müsaade eden ve destekleyenleri de bu işin failleri arasında görüyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Bosna

Bosna’nın reis-ul uleması Hüseyin Kavazovic Perşembe günü Charlie Hebdo’nun son sayısı hakkında, “ İfade özgürlüğünün ve sanatsal ifade biçimlerinin suiistimali yoluyla diğer insanların ve onların kutsallarının aşağılanmasını en güçlü bir şekilde kınıyoruz.” açıklamasında bulundu.

(Salih Orhan / Haksöz Haber)

Etiketler : #Charlie   #Hebdo   #paçavrasına   #tepkiler   #yağıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN