CHP and faşizminde ısrarlı

CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, Andımızı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin iptali için Danıştay’a başvurdu.

21-10-2013


Mahmut Tanal, öğrenci andının ilköğretim okullarında okutulması, çocukların milli bilinç kazanması, doğruluk, çalışkanlık, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi gibi erdemlerle yetiştirilmesi, yurt ve millet sevgisi, yükselme ve ileri gitme gayesi ile and içmesinin, yönetmelik ile kaldırılmasının hiçbir hukuki dayanağı bulunmadığını ileri sürdü.

Tanal, öğrenci andını kaldıran, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, söz konusu yönetmeliğin iptali talebi ile Danıştay’a dava açtığını açıkladı.

Dava dilekçesinde ise, öğrenci andının iptali istemi ile açılan davanın, Danıştay 8. Dairesi tarafından yapılan yargılama neticesinde 18.10.2010 tarihinde reddedildiğine dikkat çekildi.

(Timeturk)

Etiketler : #CHP   #and   #faşizminde   #ısrarlı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN