CHP'nin NATO aşkı depreşti!

CHP, Çin'le hava savunma sistemi konusunda yapılan anlaşmaya, Türkiye'yi NATO'dan uzaklaştıracağı gerekçesiyle tepki gösterdi.

01-10-2013


CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Çin'le hava savunma sistemi konusunda yapılan anlaşmanın Türkiye'yi NATO'dan uzaklaştıracağını kaydederken Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da "AKP'nin Çin'den füze alması oldukça manidardır" dedi.

CHP'den gelen bu tepki kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Geçen yılın Mart ayında CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve beraberindeki 9'u kadın 10 milletvekili, Kürecik'te NATO Radar Savunma Sistemi kurulacak olmasını protesto etmişti. Tarhan burada yaptığı açıklamada ise, "Kürecik kalkanı Türk halkını mı, Amerika'yı mı koruyor? Yoksa arkasındaki başka birilerini mi koruyor? Zaten bu fotoğrafın resmidir. Başka söze gerek yok." demişti.

"TÜRKİYE NATO'DAN UZAKLAŞIYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu ise bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında NATO konusunda farklı bir tablo çizdi. Loğoğlu uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde, Çin Halk Cumhuriyeti'nden CPMIEC firması ile sözleşme görüşmelerine başlanmasını, "Çin ile hava savunma sistemi konusunda yapılan anlaşma, Türkiye'yi NATO'dan uzaklaştırır. Başta ABD olmak üzere NATO müttefiklerinden tepkiler gelmeye başladı. Söz konusu Çin şirketi ABD tarafından yaptırımlar listesine alınmış. Türkiye, AB'den ne ölçüde uzaklaştıysa aynı etki NATO için de olacaktır" sözleriyle değerlendirdi.

"ÇİN'LE SAVUNMA ANLAŞMASI TAMAM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, uzun menzilli füze savunma ihalesinde Çinli firmanın seçilmesinin çok manidar olduğunu söyledi. Toprak, "AKP'nin Suriye politikası ile ABD-İran arasındaki ilişki, Türkiye'yi bölgesel aktör konumundan çıkarmıştır" dedi.

KILIÇDAROĞLU ABD YOLCUSU

Faruk Loğoğlu, kısa süre önce gerçekleştirdikleri ABD gezisi sırasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kasım ayında yapılmasını umut ettikleri ziyaretle ilgili zemin yoklaması yaptıklarını kaydetti, bu konuda genel bir görüş birliği olduğunu ifade etti.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #CHP'nin   #NATO   #aşkı   #depreşti!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN