Çiftlik Bank olayı, Kur'an'ı kabirlerde okuyun fermanı vs

Mart ayının ikinci yarısındaki gündemlere ve bu arada tabii ki sâbitelerimize dair değerlendirmeler...

01-04-2018


Politikacılar seçim meydanlarında, parti kongrelerinde ayet okumaya kalkıştığında bir kişi kalkıp da şu ayet-i kerimeyi okusa ve "Kur'an nutuk malzemesi olsun diye değil, kendisiyle hükmedilsin diye indirildi" gerçeğini hatırlatsa bir daha kolay kolay öyle bol keseden ayet okumaya cesaret edemezler:
 
"Şüphesiz biz Kitabı hak ile indirdik ki, insanlar arasında Allah'ın sana gösterdiği biçimde hüküm veresin. Hainlerin savunucusu olma." (Nisa 105. ayet)
 
Laik-Kemalist devlette yöneticiler değişir fakat paradigma değişmez:
 
Yıl 1944, Ankara Valisi Nevzat Tandoğan'dan Osman Y. Serdengeçti'ye: "Öküz Anadolulu, sizin milliyetçilikle, komünizmle ne işiniz var? Milliyetçilik lazımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz."
Yıl 2018, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partisinin Giresun Kongresinde Kur'an okuyan gençlere: "Gençler, onları siz bana bırakın. Bunları inşallah kabristanlarda okuyun. Ama siyasi bir toplantıda bunları bize bırakın. Nerede neyi okuyacağımızı iyi bilelim. Bize eyvallah. Siz onları bize bırakacaksınız. Tamam mı? Buralara nasıl geldiğimizi de iyi bilelim. Türbede miyiz, camide miyiz, bunları ayıracağız."
 

Etiketler : #Çiftlik   #Bank   #olayı   #   #Kur'an'ı   #kabirlerde   #okuyun   #fermanı   #vs   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN