Çin, vahşette siyonistlerle yarışıyor

Dünyanın Gazze'ye odaklandığı bir zamanda Doğu Türkistan'da Çin zulmü inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. Çin'in onca baskısına rağmen ulaşan haberlere göre yaklaşık 2000 kişi Ramazan bayramından beridir katledilmiş durumda. Ramazan ayının başlangıcında D. Türkistan'da yaşayan müslümanların oruçlarını zorla bozdurarak ve oruç tutmalarını yasaklayarak gündeme gelen Çin, yaptığı soykırımla İsrail'i bile geçmiş durumda.

06-08-2014


Doğu Türkistan'da Çin dünyanın gözünden gizleyerek son 20 yılın en büyük katliamını yapıyor. Bayramın birinci günü Yarkent bölgesinde başörtülü kadınlara yapılan saldırı sonrası büyüyen protestolara silah kullanarak cevap veren Çin güçleri katliama imza atıyor.

Bölgeden gelen son haber Yarkent İlçesine bağlı Alışkı ve Handi köylerinin basıldığı yönünde. Önce hava saldırısı ile köyleri haritadan silen Çin askerleri, dün sabah da tanklarla köylere girdiler. Adeta soykırım yapan Çin askerlerinin çok sayıda kişiyi öldürdüğü haber veriliyor. Şu anda rakam tam olarak bilinmezken ölü sayısının 2 bini bulduğu iddiaları var.

TÜM İLETİŞİM KESEN ÇİN KATLEDİYOR

Yarkent ilçesinde internet ve tüm iletişim bağlantısı kesilmiş durumda. Yollara barikatlar kuran Çin, dışarı kimsenin çıkmasına ve dışarıdan kimsenin bölgeye girmesine izin vermiyor. Yerli halkın sokağa çıkması yasaklanırken evleri tek tek basan Çin askeri tutuklamalar yapıyor. Ramazan Bayramı ile başlayan katliamda şu ana kadar kaç Türkün katledildiği tam olarak bilinmiyor.

2 KÖY TAMAMEN HARİTADAN SİLİNDİ

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk Çin'in yarattığı vahşet sonucu 2 köyün haritadan silindiğini açıkladı. Uygurtürk şunları anlattı;

- "Ramazan Bayramı'nın birinci günü Doğu Türkistan'ın Kaşgar iline bağlı Yarkent ilçesinde başörtülü kadınları taciz eden Çin askerlerine karşı gelen Uygur Türklerine ateş açılmasıyla meydana gelen olaylarda, Çin askerleri bölgede katliam yapmıştır. İki köy haritadan silinirken, 500'e yakın Uygur Türkü öldürülmüştür." 

KATLİAM BAĞIRA BAĞIRA GELDİ

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürkise bölgede yaşanan vahşeti şöyle aktardı;

-“Çin yönetimi bize bayramı zehir etti. Bu geliyorum denen bir katliamdı ve bağıra bağıra geldi. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan oruç yasağı Doğu Türkistan’da yaşandı ve bu zulmü dünya görmedi. Dünya sessiz kalınca Çin iyice azıttı. Çin burada şunu arzuladı; Oruç yasaklanarak Doğu Türkistanlılar sokağa dökülecek ve katliam için zemin hazırlanacaktı. Ama halk bu oyuna gelmedi. Ancak yine de Çin Müslümanları öldürmeye devam etti. Ramazan’ın son günü İlişko kasabasında 30 kardeşimiz katledilmiştir. Diğer katliamlar ise bilinmiyor” dedi.

TÜRKLERİ TERÖRİST OLARAK GÖRÜYORLAR

Çin’in Doğu Türkistanlıları terörist bir grupmuş gibi gösterdiğini aktaran Tümtürk, “Çin buradaki Türkleri terörist olarak adlandırıyor. Hâlbuki terörist olan, toprak işgal eden, mazlum insanları öldüren Çin’in kendisi. Bir terörist var ise o da Çin yönetimidir. Çin devlet terörizmi uygulamaktadır” ifadelerini kullandı.

ÇİN KATLİAMDA İSRAİL’İ BİLE GERİDE BIRAKTI

İsrail’in Gazze saldırılarını kınayan Çin’in tavrının gerçekçi olmadığını ileri süren Tümtürk, şöyle devam etti:

-“Çin İsrail katliamları kınadığını söylüyor. Ama kendisi burada oradaki katliamın benzerini yapıyor. Hatta İsrail’in Filistinlilere yapmadığı zulmü Çin Uygur Türklerine karşı uyguluyor. İbadet etmeyi, oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklıyor.”

“ERDOĞAN’IN ‘BU ZULMÜ DURDUR’ DEMESİNİ BEKLİYORUZ”

Çin zulmüne dünyanın sessiz kalmasını da eleştiren Seyit Tümtürk, Türkiye’den güçlü bir tepki beklediklerini söyledi. Çin zulmünü Türkiye’nin durdurabileceğini kaydeden Tümtürk, “Doğu Türkistan’da katliam gerçekleştiriliyor. Ve bu bölgeyle de iletişim kurulamıyor. Katliamlarda kaç kişi hayatını kaybetti bilinmiyor. Bizim suçumuz Müslüman ve Türk olmak mı? Dünya insanlığı bu vahşete niye sessiz kalıyor? Çin’in uyguladığı vahşete dünyanın sessiz kalması vicdanlarımızı yaralıyor. Biz Türkiye yönetiminin Çin zulmüne tepki göstermesini bekliyoruz. Başbakan Erdoğan’ın Çin zulmüne tepki göstermesini istiyoruz. Erdoğan’ın Çin’e ‘Bu katliamları durdur’ demesini bekliyoruz” diye konuştu.


Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk ise Çin'in yarattığı vahşet sonucu 2 köyün haritadan silindiğini açıkladı. Uygurtürk şunları anlattı;

- "Ramazan Bayramı'nın birinci günü Doğu Türkistan'ın Kaşgar iline bağlı Yarkent ilçesinde başörtülü kadınları taciz eden Çin askerlerine karşı gelen Uygur Türklerine ateş açılmasıyla meydana gelen olaylarda, Çin askerleri bölgede katliam yapmıştır. İki köy haritadan silinirken, 500'e yakın Uygur Türkü öldürülmüştür."

DOĞU TÜRKİSTAN'DA NELER OLUYOR?

Sincan Özerk bölgesi olarak adlandırılan Doğu Türkistan'daki olaylar Çin'in dini baskılarıyla patlak verdi. Son olarak Çin askerlerinin başörtülü kadınları köy meydanında toplayıp taciz etmesi bardağı taşıran damla oldu. Bölge halkı askerlere tepki verince Çin katliama başladı.

ORUÇ VE NAMAZ YASAKLANDI

Müslüman halka dini vecibeleri için baskı yapan Çin, özellikle oruç tutmayı, namaz kılmayı yasakladı. Uygur erkeklerin sakal bırakması ve kadınların başörtü takması da yasak kapsamına girdi. Hacca gitmenin de yasak olduğu Türkistan'da Camilere gidilmesine de izin verilmiyor. Tesettürlü kadınlara, tesettürlerini açmaları için baskı yapılıyor, kabul etmeyenler para cezası ve hapis cezası veriliyor.

DOĞU TÜRKİSTAN'IN KONUMU

2 milyon metrekareye yaklaşan yüzölçümü ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin en geniş idari bölgesi olan Doğu Türkistan, sözde özerk bir cumhuriyete sahip olsa da Çin'in baskıcı politikaları ile yıllardır zulüm altında.
1933 ve 1944 yıllarında iki cumhuriyet kurulan Doğu Türkistan bölgesi, 1949'da Çin Halk Cumhuriyeti tarafından işgal edildi. Çin Halk Cumhuriyeti bünyesinde 1 Ekim 1955'de özerklik statüsü verilerek "Sincan Özerk Bölgesi" olarak isimlendirildi. Doğu Türkistan'da 1985 yılından bu yana geçerli olan uygulamaya göre şehirde yaşayanlara bir çocuk, kırsalda yaşayanlara iki çocuk sahibi olma kotası konulmuş durumda.

NÜKLEER DENEME YERİ YAPTI

Doğu Türkistan'da yaşanan en büyük problemlerden biri de Çin'in nükleer denemeleri. 1966-1997 yılları arasında bölgede onlarca nükleer deneme yapıldığı tahmin ediliyor. Bu durum bölgede sakat doğumları ve kanser gibi tehlikeleri hastalıkları tetikliyor.

İSYANLAR VE KATLİAMLAR

5 Temmuz 2009'da Urumçi'de baskıcı politikalara karşı başlayan ayaklanma Çin Silahlı Kuvvetleri'nin müdahalesi ile kanlı bir şekilde bastırıldı. Çin kaynaklarına göre 200, Uygur kaynaklarına göre ise en az 5 bin kişi öldürülmüştü. Olaylardan sonra protestolara katıldığı gerekçesiyle binlerce Uygur Türkü'nün tutuklandığı tahmin ediliyor. 2009 yılında Uluslararası Af Örgütü, Pekin hükümetinden idam cezası infaz edilen mahkumların sayısını açıklamasını istemiş ve bu çağrı cevap bulamamıştı.ldü! Türkistan'da neler oluyor?
Gözlerin Gazze'ye döndüğü bir dönemde Doğu Türkistan'da Çin katliam yapıyor. 2 bin Türk'ün öldürüldüğü haberleri geliyor.

(Venhar Haber)

Etiketler : #Çin   #   #vahşette   #siyonistlerle   #yarışıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN