Çizgiler Gazze için konuştu

Gazze konulu bir karikatür yarışması açan TOKAD, yarışmaya gönderilen eserlerle Naci El Ali ve Carlos Latuff’un karikatürlerinden oluşan karma bir sergi düzenledi.

19-03-2009


Dünya Vicdan Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir karikatür sergisi düzenleyen TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği), kuşatma altındaki Filistin’i bir kez daha gündeme taşıdı. Dernek salonunda açılan “Gazze” karikatür sergisinde TOKAD tarafından düzenlenen yarışmanın sonuçları da açıklandı.

 

Oğuz Gürel’in birinciliği, Mustafa Yıldız’ın ikinciliği ve Uğur Pamuk’un üçüncülüğü aldığı karikatür yarışmasına gönderilen eserlerden oluşan karma bir sergi açan TOKAD, önümüzdeki senelerde başka konularda benzer yarışmaların düzenlenebileceğini duyurdu.

 

İki gün boyunca açık kalan serginin açılışında konuşan Ahmet Örs, “Gazze’deki çatışmaların gerilemeye başladığı günlerde Gazze’nin gündemde kalması için farklı bir etkinlik düzenleyelim düşüncesiyle bu yarışma kararını almıştık. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden çok değerli çalışmalar gönderilmesi memnuniyet vericiydi. Bu tür sanatsal etkinliklerin mesajımızın insanlara ulaştırılmasında da etkili olduğu kanaatindeyiz. Sanatın tüm alanlarında kendi söylemimizin gücünü ortaya koyabilmeli, kendi sorunlarımızı işleyebilmeliyiz. Bu sergi bu amaca yöneliktir. Hem Türkiye’den hem de dünyadan Gazze’yi konu alan karikatürlerden oluşan sergimize eserleriyle katılan tüm karikatürist arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Açılış vesilesiyle yapılan konuşmaların ardından misafirler sergiyi gezdiler. İki gün boyunca açık kalan sergi büyük ilgi görürken, yarışma eserleri de beğeni topladı. Eserler, kısa bir süre sonra derneğin www.tokad.org adresinden de ziyarete açılacak.

 

 

 

Etiketler : #Çizgiler   #Gazze   #için   #konuştu   
YORUMLAR
  • muhammed   24-03-2009 12:22

    s.a en azından editör bir şeyler yazabilirdi değilmi cevaben ben sizi önemsedim ve yazdım sizindebizleri önememeniz gerekmezmi? selam ve dua ile Editörün notu: Değerli kardeşim, biz sizin önerinizi yayaınladık. TOKAD'dan arkadaşlar inşaalah bize gönderirlerse yayınlarız. Allah'a emanet olun.

  • sami   21-03-2009 10:32

    zaten maksat "muhammet" kardeşin söylediği gibi "duyarlılık oluşturmak" ise, burdan o sonucu daha iyi bir şekilde elde etmek mümkin tebrik ediyorum

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN