Çok yetenekli 'yorumcu' şebbihalar

Bir yandan tüm dünyanın gözü önünde katliamlar gerçekleştirerek 100 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Esed rejimi diğer yandan 'gerçekleri' ters yüz etmek için inanılmaz bir propaganda savaşı yürütüyor.

24-10-2013


Son zamanlarda Esed yanlısı yayın yapan bir çok yayın organının "yorumcu" koltuğunda hep aynı kişi ya da kişiler oturmaktadır. Hemen her konuda söyleyecek bir "sözü" olan "çok amaçlı" bu "yorumcu" şebbihaların başında "Hüsam Şuayip" ve Suheyb Şuayip" gelmektedir. 

Esed'i savunmak için kılıktan kılığa giren bu sıradışı "yorumcu"ları günün farklı saatlerinde farklı kanallarda değişik "kılık" ve "meslek"lerde görmek mümkün.

Suriyeli muhalifler tarafından "çok yetenikli Şebbiha" lakabı takılan bu propagandacı yorumcuların "meslek" hanesi oldukça kabarık: "Şair" "yazar", "stratejist","askeri uzman", "siyasi duayen"

Hatta Hüsam Şuayip isimli bu "analist" en son çıktığı bir tartışma programında ise kendisini "şeyh" ve "din alimi" olarak tanıttı. Öyleki dini bir programda kendisini "Şam Alimler Birliği" üyesi olarak lanse ederken yazdığı dini kitaplardan seçkiler sunduğu görüldü.

"Terörist saldırı" gözlemcisi olarak da karşımıza çıkan Şuayibi boş vakitlerinde "görgü tanığı" olarak görmek mümkün.

(Turk Arab News)

Etiketler : #Çok   #yetenekli   #'yorumcu'   #şebbihalar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN