Cumhuriyet gazetesine operasyon

Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonda genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu ve bazı yazarlar gözaltına alındı.

31-10-2016


Cumhuriyet gazetesi yönelik operasyonda Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, avukat Bülent Utku, yazarlar Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Güray Öz ve Mustafa Kemal Güngör'ün de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına aldı. 

Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Ankara'da gözaltına alınan Güray Öz'ün İstanbul'a getirileceği öğrenildi.   

İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay yurtdışında olduğu için hakkında gözaltı kararı verildi.

ORHAN ERİNÇ'İN DE EVİ ARANDI

Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi, gazeteci Orhan Erinç, yazar Hikmet Çetinkaya ile vakıf üyesi ve Cumhuriyet çizeri Musa Kart'ın evlerinde arama yapıldı. Hikmet Çetinkaya gözaltına alındı. Musa Kart, gazete binasından teslim olmak için avukatıyla birlikte emniyete gitti. Orhan Erinç hakkında yaşından ötürü sadece evinde arama kararı olduğu öğrenildi. Yine Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Turhan Günay, Mustafa Kemal Güngör ile Bülent Utku'nun evlerinde de arama yapıldı.

 HAKKINDA GÖZALTI KARARI OLAN İSİMLER

Gazetenin 13 yazar ve yöneticisi hakkında gözaltı kararı bulunduğu bildiriliyor. Operasyonun özellikle vakıf yönetim kurulu üyelerine yönelik olduğu bildiriliyor. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler şöyle: Önder Çelik, Hakan Kara, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Eser Yener, Müslüm Özışık, Turhan Günay, Nebil Özgentürk.

BİLGİSAYAR VE LAPTOPLARA EL KONULDU

Turhan Günay ve Hakan Kara'nın evindeki bilgisayar ve laptoplara el konularak Vatan Emniyet'e götürüldü.

5 GÜN BOYUNCA AVUKAT YASAĞI

Gözaltına alınan Cumhuriyet yazar ve yöneticileri hakkında beş gün boyunca avukat yasağı konuldu.

CAN DÜNDAR İÇİN YAKALAMA KARARI

Gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında ise yurtdışında bulunduğu için yakalama kararı çıkarıldığı belirtiliyor.

(Haber 7)

Etiketler : #Cumhuriyet   #gazetesine   #operasyon   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN