Cunta; Benna, Kutub ve Karadavi'nin kitaplarını yasakladı

Sisi cuntası, İhvan'ın kurucusu Hasan el-Benna, Seyyid Kutub ve Yusuf Karadavi'ye ait eserlerin mescid ve cami kütüphanelerinden çıkarılması kararı aldı.

23-06-2015


Sisi cuntasının Vakıflar Bakanlığı'nın, camilerin dış hoparlörlerinden ezan ve hutbelerin dışında hiçbir sesin verilmemesinin yanı sıra İhvan'ın kurucusu Hasan el-Benna, Seyyid Kutub ve Yusuf Karadavi'ye ait eserlerin mescit ve cami kütüphanelerinden çıkarılması kararı aldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, dış hoparlörlerden ezan ve cuma hutbeleri dışında hiçbir sesin dışarıya verilmeyeceğine dair talimatların müdürlükler aracılığıyla cami görevlilerine iletildiği kaydedildi. 

Açıklamada, cuma hutbelerine yazılı izni olmayanların kesinlikle çıkarılmaması yönünde karar alındığı ve gönderilen talimatların bu kararı da içerdiği vurgulandı.

Benna, Kutub ve Karadavi kitaplarına yasak

Öte yandan Vakıflar Bakanlığı kaynakları, cami kütüphanelerinin bakanlıktan yollanan kitap listelerine uygun bir şekilde düzenlenmesi yönünde karar alındığını bildirdi.

Cami kitaplıklarında, yollanan resmi listenin dışında bir kitabın bulundurulmaması yönünde gerekli talimatların gönderildiğini söyleyen kaynaklar, İhvan'ın kurucusu Hasan el-Benna'nın yanı sıra Seyyid Kutup ve Yusuf Karadavi'ye ait eserlerin mescit ve cami kütüphanelerinden çıkarılması kararının alındığını belirtti.

İtikaf ibadeti için düzenleme

Bu arada itikaf ibadetine ilişkin de yeni bir karar alındığı ifade edildi. 

Alınan kararla, ramazanda itikaf ibadetine katılmak isteyenlerden daha önceden tespit edilen camilere başvuru formunun doldurulması, kimlik tespiti ve ikamet adresine yakın bölgede olması gibi şartların yanı sıra devlet güvenlik kurumundan onay listelerine göre kabul edilmesi şartı arandığı kaydedildi. 

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Cunta;   #Benna   #   #Kutub   #ve   #Karadavi'nin   #kitaplarını   #yasakladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN