Deir Yasin'i unutmayalım

Kana susamış cani Siyonist işgalciler 61 yıl önce bugün Deir Yasin'de görülmemiş bir vahşet sergilemişlerdi.

09-04-2009


9 Nisan 1948 tarihinde Siyonist İrgun terör örgütüne bağlı militanlar sabaha doğru Kudüs yakınlarındaki Deir Yasin köyüne baskın düzenlediler. Bu baskında yaralı olarak kurtulabilen birkaç kişi dışında bütün köy halkı katledildi.
   
Köye gece saat 02.00’de gelen İrgun terör örgütü militanları, çocukları ikiye biçtiler, gözlerini oydular, insanların ellerini kestiler ve çocukları kör ettiler. Hatta karınları delmek, kulakları kesmek, gözleri çıkarmak, burunları koparmak ve kafataslarını patlatmak gibi hiç bir barbarlıktan çekinmediler. Yahudi teröristler hamile bir kadının karnını yararak çıkardıkları bebeği de öldürmüşlerdi. 
        

Deir Yasin, işgal altındaki Kudüs'e 4km uzaklıkta yer almaktadır. Katliamdan yıllar sonra 1980’de Deir Yasin köyüne dönen İrgun terör örgütü mensupları bıraktıkları enkaz üzerine kendi binalarını inşa ettiler. Köydeki bir caddeyi de büyük bir gururla "İrgun Savaşçıları" olarak adlandırdılar.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Deir Yasin katliamının gerçekleştirildiği sırada İrgun terör örgütünün lideri olan Menahem Begin (Yahudi terör varlığının eski başbakanlarından) olayla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır: “Bu önemli ve stratejik bir eylemdi. Bu eylemi gerçekleştirme şerefi sadece İrgun örgütüne ait değildir. Bu eylem Şatiron'un ve Balamah örgütündeki topçu birliğin katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.”

Etiketler : #Deir   #Yasin'i   #unutmayalım   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN