Demirel'e postallı protesto

Söyleşi için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) giden Süleyman Demirel, kürsüye çıktığı sırada öğrencilerin protestosuyla karşılaştı. Öğrenciler Demirel'e postal attı.

29-05-2008


Söyleşi için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) giden Süleyman Demirel, kürsüye çıktığı sırada öğrencilerin protestosuyla karşılaştı.

"Katil Demirel defol" diye bağıran öğrenciler, korumalar ve üniversite güvenlik görevlileri tarafından yaka paça, karga tulumba salondan çıkartılarak gözaltına alındı. Süleyman Demirel, OMÜ Rektörlüğü'nün davetlisi olarak özel bir uçakla saat 10.30 sıralarında Samsun-Çarşamba Havaalanı'na geldi. Buradan karayoluyla OMÜ kampüsüne geçen Demirel, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde tertip olunan söyleşiye katıldı. Salona girişte öğrencileri selamlayan Süleyman Demirel'e, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay tarafından üniversite hakkında bilgi verildi.

Rektör Bernay'ın konuşmasının ardından söyleşi için kürsüye çıkan Demirel, öğrencilerin protestosuyla karşılaştı. Üzerlerindeki tişörtlerde "OMÜ Öğrenci Kolektifi" yazan öğrenciler Demirel'e, "Katil Demirel, bu ülke sizden çok çekti", "Denizleri asan Demirel defol", "Faşist Demirel, sana postal yakışır" diye bağırdı. Bir öğrenci ayağından çıkarttığı postalı atmak isterken görevliler tarafından engellendi. Öğrencilere korumalar ve üniversite güvelik görevlilerinin müdahale etmesi üzerine salonda gerginlik yaşandı. Bunun üzerine diğer öğrenciler de ayağa kalkarak Demirel'i protesto etti. Slogan atan öğrenciler, korumalar ve üniversite güvenlik görevlileri tarafından yaka paça ve karga tulumba salondan dışarı çıkarıldı. 5 öğrenci, karga tulumba taşınarak dışarıda bekleyen çevik kuvvet aracına bindirildi. Bu arada, söyleşiye katılan bir kişi, çevik kuvvet otobüsüne gelerek öğrencilere hakaret edince, o da polis tarafından gözaltına alındı. Gerginlik ile başlayan söyleşi, daha sonra devam etti. (Timeturk)

Etiketler : #Demirel'e   #postallı   #protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN