Demokrasi havarisi Batı'nın kulakları çınlasın!

Emperyalistlerce İslam dünyasını parçalamanın ürünü olarak kurulan yapay küçük devlet Ürdün’ün Kralı 2. Abdullah, 15 yaşındaki en büyük oğlunu veliaht prens ilan etti.

03-07-2009


      Ahmet ÖRS
İslam ve Hayat

Emperyalistlerce İslam dünyasını parçalamanın ürünü olarak kurulan yapay küçük devlet Ürdün’ün Kralı 2. Abdullah, 15 yaşındaki en büyük oğlunu veliaht prens ilan etti. Saraydan yapılan açıklamada, Prens Hüseyin'in veliaht prens olarak atandığı ve makamının gerekliliklerini yerine getirmeye başlayacağı bildirildi.

Anayasaya göre veliaht prens, resmi bir siyasal makama sahip olmuyor, ancak birçok temsili görevi bulunuyor.

1999 yılından beri kral olan 2. Abdullah, aynı yıl kardeşi Prens Hamza'yı veliaht prens olarak ilan etmiş, ancak 2004 yılında bu kararından vazgeçmişti. O tarihten itibaren, anayasa gereği büyük oğlu fiilen tacın varisi olmuştu, ancak bununla ilgili resmi açıklama yapılmamıştı.

Önceki Kral Hüseyin de yıllarca kardeşini veliaht ilan etmiş, ölümüne yakın oğlu Abdullah’ı veliaht ilan ederek kardeşini üzmüştü. Aynı şeyi Kral 2. Abdullah da yaparak önceki veliaht kardeşi Hamza’yı azledip yerine oğlunu veliaht göstererek babasını takip etmiş oldu.

Filistinli mülteciler ve yoksul insanlarla dolu bu fakir ve küçük ülkede birileri ifa ettikleri vazifeleri karşılığında Siyonistlerin ve Amerikalıların himmetiyle kralcılık oynamaya devam ediyor.

Etiketler : #Demokrasi   #havarisi   #Batı'nın   #kulakları   #çınlasın!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN