Dergi Fuarı, Sultanahmet'te

Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve 40 derginin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Türkiye Dergi Fuarı, 20-24 Ekim tarihlerinde İstanbul Sultanahmet'te bulunan Kızlarağası Medresesi'nde yapılacak.

20-10-2010


Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve 40 derginin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Türkiye Dergi Fuarı, 20-24 Ekim tarihlerinde İstanbul Sultanahmet'te bulunan Kızlarağası Medresesi'nde yapılacak.

Fuarın ilk günü Türkiye'de dergiciliğinin dünü bugünü üzerine önemli bir panel gerçekleştirilecek. Ali Bulaç, Mustafa Armağan, Ali Ural, Metin Karabaşoğlu, Hamza Türkmen gibi isimler Edebiyat, Tarih ve Düşünce dergiciliği gibi başlıklarda sunumlar yapacaklar.

Halen yayın hayatına devam eden 40 dergi bu fuarda okurlarıyla buluşacak. Bu yıl ilki gerçekleşecek Türkiye Dergi Fuarı, Türkiye Dergi Editörü ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB) ve TYB İstanbul şubesi tarafından düzenleniyor.

Fuarı ziyaret eden okurlar, editöründen yazarına takip ettikleri dergilere emek veren insanlarla tanışma, birbirinden farklı dergilerin düzenleyeceği etkinliklere katılabilme, fuara özel indirimli aboneliklerden faydalanabilme gibi birçok imkanı bir arada bulabilecekler. İlgilisi için, yaklaşık 300 derginin nüshalarından oluşan kapanmış dergiler ve fanzin dergiler sergileri de fuar boyunca devam edecek.

Açılışı 20 Ekim Çarşamba günü saat 14:00'de yapılacak olan fuarda bir kısım söyleşiler, konferanslar düzenlenecek. Fuarın ilk günü Türkiye'de dergiciliğin dünü bugünü üzerine önemli bir panel gerçekleştirilecek. Ali Bulaç, Mustafa Armağan, Ali Ural, Metin Karabaşoğlu, Hamza Türkmen gibi isimler Edebiyat, Tarih ve Düşünce dergiciliği gibi başlıklarda sunumlar yapacaklar.

Perşembe günü, fuar ziyaretçilerini saat 13:00'da Birdirbir Dergisi'nin düzenlediği Çağrı Cebeci ile çizgi saati ve saat 16:00'da Rıhle Dergisi'nin düzenlediği, Dr. Ebubekir Sifil'in konuşmacı olarak katılacağı Türkiye'de ilmi dergicilik konferansı bekliyor.

Cuma günü, saat 14:00'da Tasfiye Dergisi'nden Ahmet Örs'ün Edebiyat ve Direniş konulu konferansı ve 17:00'da Bizim Aile Dergisi programı var.

Cumartesi günü Gerçek Hayat Dergisi'nden Hüsrev Hatemi ile Sibel Eraslan konferansı, Cafcaf Mizah Dergisi'nden Yasir Eryılmaz'ın karikatür saati ve aylık gençlik dergisi Genç Dergi editörü M. Lütfi Arslan'ın konferansı yer alıyor.

Pazar günü ise fuar ziyaretçilerini şu etkinlikler bekliyor. Saat 14:00'da Moral Dünyası Dergisi programı. 16:00'da Dergilerden Güldeste isimli Gülistan Dergisi programı ve 18:00'da da İttihad-ı İslam ve Kurtuba konulu Kurtuba Dergisi etkinliği.

HANGİ DERGİLER YER ALACAK?

Sultanahmet'te Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul şubesinde düzenlenecek fuar beş gün boyunca katılımcıların gezebileceği bir dergi şölenine dönüşecek. Birçok yazarın davet edildiği dergi fuarına şu dergiler katılacak: Adı Yok, Altınoluk, Ayraç, Ay Vakti, Birdirbir, Bizim Aile, Cafcaf, Can Kardeş, Eğitim Yazıları, Yumuşak Ğ, Genç, Genç Doku, Genç Yaklaşım, Gerçek Hayat, Gezgin, Gülistan, Haksöz, Hayal Treni, Karakalem, Keşkül, Köprü, Kültür, Kur'ani Hayat, Kurtuba, Moral Dünyası, Mostar, Müfredat, Nida, Özgün Düşünce, Özgün İrade, Rıhle, Semerkand, Semerkand Aile, Tasfiye, Temrin, Türk Edebiyatı, Umran, Yedi İklim, Yeni Dünya, Yolcu.

(Kaynak: CHA)

Etiketler : #Dergi   #Fuarı   #   #Sultanahmet'te   
YORUMLAR
  • salih kul   20-10-2010 14:10

    kendin çal kendin oyna olmuş böyle.hepsi statükocu dergiler.Son dönemde kırılma yaşayan bazı tevhid eksenli dergilerde var.Fakat hiç taviz vermeden yoluna devam eden iktibas dergisi yok.Bence bunların yanında uygunda kaçmaz.İcabet etmemek daha doğru olmuş.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN