Direnmeden hak elde etmek hayaldir

Başörtüsü platformları bu hafta da meydanlardaydı. Sakarya'da gerçekleştirilen 170. basın açıklamasında şöyle denildi: "Zulmün ve baskıların her türlüsüne karşı direneceğiz. Şunu da biliyoruz ki direnmeden hak elde etmek hayal ürünüdür."

14-12-2008


Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 170 haftadır olduğu gibi bu hafta da başörtüsü zulmü üzerinden yerel ve küresel ifsadı lanetledi.

Platform sözcüleri tarafından okunan basın açıklamasında, zulme ve baskılara karşı devam eden haykırışın, başta başörtüsü zulmü olmak üzere her türlü haksızlıklara karşı devam edeceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: 

"Zulmün ve baskıların her türlüsüne karşı direneceğiz. Şunu da biliyoruz ki direnmeden hak elde etmek hayal ürünüdür. Terlemeden kazananlar çabuk kaybedeler. Biz onun için bu meydanlarda terleyeceğiz, gözyaşı dökeceğiz ki İnşâallah kazandığımız zaman da bu bizimdir diye sahip çıkabilelim."

Açıklamada, başörtüsü üzerinden yürütülen karalama ve yok sayma siyasetleri güncel olaylar üzerinden örneklendirildi. Ayrıca AKP'nin israil dostluk grubu faaliyetleri çerçevesinde işgal devletine giden Murat Mercan'ın ibretlik ifadeleri de haftanın bir diğer gündemi olarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Bu arada, Konya, Van, İzmit ve Akyazı'da da başörtüsü platformları tarafından basın açıklamaları gerçekleştirildi.

Etiketler : #Direnmeden   #hak   #elde   #etmek   #hayaldir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN