Diyanet görevlileri, futbolizm misyoneri gibi

İslami hakikatlere sansür uygulanan, laik sistemin rahatsız olduğu hüküm ayetlerinin okunmasına bile izin verilmeyen, Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla laik sistemin kontrolünde bulundurulan camilerde, şimdi de bazı işgüzar görevliler eliyle futbolizm rüzgarları estiriliyor. Bu cuma bazı camilerde laik sistemin görevlileri tarafından cemaate Türkiye futbol takımı için dua ettirildi.

20-06-2008


İslam ve Hayat

İslami hakikatlere sansür uygulanan, laik sistemin rahatsız olduğu hüküm ayetlerinin okunmasına bile izin verilmeyen, Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla laik sistemin kontrolünde bulundurulan camilerde, şimdi de bazı işgüzar görevliler eliyle futbolizm rüzgarları estiriliyor.  Bu cuma bazı camilerde laik sistemin görevlileri tarafından cemaate Türkiye futbol takımı için dua ettirildi.

Zaman gazetesinin sitesinde yer alan habere göre, Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan ile karşılaşacak olan Türkiye Futbol takımı için bazı camilerde hocalar tarafından cemaate dualar ettirildi. Malatya'nın Şeker Hoca lakaplı din görevlisi Celal Tilgen, Cuma namazında Türkiye Hırvatistan maçı için cemaate dua ettirdi. Şeker Camii din görevlisi Celal Tilgen, milli futbolculara dualarla destek oldu.

Habere göre, cuma namazında vaaz sırasında Türkiye takımının Hırvatistan'ı yenerek yarı finale çıkması ve final oynaması için cemaate dua ettirdi. Cemaatte hocanın dualarına aminlerle iştirak etti. İlk duada cemaatin amin deyişini cılız bulan Tilgen, "Bu aminle grip hastası bile iyi olmazdı." ifadelerini kullandı.

Celal Tilgen'in Türkiye futbol takımına ettiği dua şöyle: "Bütün Müslümanların gözü şu anda bu gece yapılacak maçta. Allah rızası için milli takımımızın başarılı olması için dua edelim. Kimin içinden ne geliyorsa, ya Rabbim; milli takımımıza başarılar ihsan eyle, bizleri mahçup ettirme, oradaki oyuncu kardeşlerimize kazasız belasız kırmızı kartsız galibiyetli bir maç ihsan eyle."

Şeker Hoca lakaplı Tilgen, dua sonunda amin diyen cemaatin ses tonunu beğenmeyerek, "Şimdi bu aminle olur mu canım. Şimdi diyecekler ki Celal hocanın duası tutmuyor. Yani şimdi bir grip hastasına dua etseydik bu aminle iyileşir miydi? Allah bugünkü, inşallah devamı da gelecek yarı final de oynayacağız. Milli takımımıza galibiyetler ihsan eylesin. Allah oyuncularımıza sakatlık vermesin, kırmızı kart göstermesin, Hırvatlara karşı rakip gelmeyi nasip eylesin." diye duayı tamamlayarak Cuma namazını kıldırdı.

Aynı haberde, Bolu'da emekli "imam" (!) Lütfü Karataş'un da, bu akşam Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan ile karşılaşacak olan Türkiye futbol takımı için taktik gibi dua ettiği bildirildi. Karataş duasında, 'milli takım kalecisi Rüştü'nün panter gibi kurtarışlar yapması, defansın topları kesmesi, golcülerin 90'dan rakip kaleye topu takmaları' dileğinde bulundu.

Karataş, Cuma namazı öncesinde Cami Camii önünde vatandaşlarla birlikte Türkiye takımına dua etti. Karataş'ın duası şöyle: "Yarabbil âlemin şu anda büyük kapında sana inanlar var. Seni kabul edenler var. Senin peygamberini kabul edenler var. İslamı kabul edenler var. Son kitap Kur'an-ı kabul edenler var. Tek din İslam olduğuna inanlar var. Hepsi sence malum. Sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, seni sena eden dilleri, duamıza amin diyenleri, Avrupa'ya gidenleri, Türkiye'mizi temsil edenleri, vatanımızın nam-ı hesabında mücadele edenleri, takımımıza taktik verenleri, cennet yurdumuz için ter dökenleri, güzide milli takımımızın kötü gününde iyi gününde yanınlar olanları, Avrupa'nın her tarafında milli takımımızı yalnız bırakmayanları, iki cihanda azil eyle yarabbi. Bundan sonra imparator Fatih hocamıza ve ekibine takımımıza güzel taktik vermeyi, kalecimiz Rüştü'ye panterler gibi uçmayı, gelen topları doksandan yakalamayı, defansımıza Sabri'ye, Gökhan'a, Emre Aşık'a bir kalkan olmayı, aldıkları topları isabetli pas olarak arkadaşlarına atmayı, sağ açığımıza, sol açığımıza fırtına gibi esmeyi, santraforumuza güzel toplarını atmayı, kaptanımız Nihat'a, Arda'da, Tuncay'a Hırvatistan kalesine topları doksandan takmayı, Hırvatistan'ı yenmeyi, bizleri sevindirmeyi, yuvalarımızı neşelendirmeyi, kendilerine nasip eyle yarabbi. Hakkın batıla galip gelmesi için milli takımımızın başarılı olması için Türkiye'mizin Avrupa zaferi için Allah rızası için el fatiha."

Etiketler : #Diyanet   #görevlileri   #   #futbolizm   #misyoneri   #gibi   
YORUMLAR
  • Hamza Yürekli   22-06-2008 00:12

    Selamun Aleykum Rabbim Kuran ı mübinde belirttigi gibi, "İnsan hayra dua eder gibi şerre dua eder. İnsan çok acelecidir." 17 İsra 11 Ayeti kerimesinde İnsanlara dua etme adabını ve yöntemini öğretiyor. Malesef Kuran ı kendimize şiar, ahlak, hayat tarzı ve hayata dair bir recete olarak gormedigimiz bir toplumda nefes aldıgımızdan dolayı Rabbimiz öğretisinin dışına çıkıp, açlıktan ölmek üzere olan bir insanın kalkıpta baklava börek istemesi gibi, Malesef bizde ali(e)m! insanlarımızın isteklerine amin deme ezberini vazife görüyoruz... "Eğer ondan yüz çevirecek olursanız, yerinize başka bir toplum getirir de onlar sizin gibi olmazlar." 47 Muhammed 38 Bizim gibi zavallıları Allah affetsin... Selam ve dua ile...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN