Diyarbakır'da Allah Rasulü'ne yönelik saldırıya afişli tepki

İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, DBP'li Yenişehir Belediyesinin, Allah Rasulü'ne (a.s.) hakaret içeren alçakça karikatür afişleri asmasına tepki için Türkçe-Kürtçe afiş astırdı.

25-10-2015


Yenişehir Belediyesince bir süre önce billboardlara asılan, Danimarkalı bir karikatüristin hakaret karikatürlerinin kullanıldığı afişe tepki gösteren İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, kentin 55 noktasındaki billboardlara afiş astırdı.

Afişlerde, Kürtçe ve Türkçe olarak "Biz seni görmeden sevdik Ya Resulallah" ifadesi ile Enbiya suresinin 107. ayeti olan "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik" ayeti yer alıyor.

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, platform adına AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin astığı afişlerde İslami değerlere saldırı yapıldığını söyledi.

"Belediyenin böyle bir karikatürü alçakça bir şekilde halkı dindar olan ve sahabeler şehri olarak bildiğimiz Diyarbakır'da yayınlaması hiçbir Müslüman'ın kaldırabileceği bir durum değil" ifadesini kullanan Çakırcı, "Biz de tepki için Peygamber Efendimiz ile ilgili Diyarbakır'da afişler astık. Afişlerde Hz. Muhammed'den öğrendiğimiz kardeşliği hatırlatmak istedik. Danimarka'da yayınlanan karikatür sonrası mütedeyyin olan Diyarbakır halkı Peygamberine sahip çıktı. Bölge halkı söz konusu dini değerler olduğu zaman tepkisini her zaman vermiştir" diye konuştu.

HDP'NİN BÖLGEDEKİ BASKISININ FARKINDAYIZ

Çakırcı, şunları kaydetti

"HDP'nin bölgedeki baskısının farkındayız. Bölge insanının değerlerine ve İslam'a olan düşmanlığa karşı savaş açmış olan HDP ve PKK'ya bölge halkının daha duyarlı olacağının farkındayız. Ulu Cami önünde yapılan açıklama adeta mitinge dönüştü. Halk, 'Biz değerlerimize sahip çıkıyoruz ve PKK ve HDP'nin dinsizleştirme politikalarını kabul etmiyoruz' şeklinde tepkisini ortaya koydu."

(Timeturk)

Etiketler : #Diyarbakır'da   #Allah   #Rasulü'ne   #yönelik   #saldırıya   #afişli   #tepki   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN