Diyarbakır'da saldırı: Baro Başkanı ve 1 polis öldü (VİDEO)

Sur ilçesinde PKK'lıların arasında çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve 1 polis memuru hayatını kaybetti.

28-11-2015


Diyarbakır'da Sur ilçesinde polise düzenlenen silahlı saldırı sonrası sıcak çatışma çıktı. Çatışma sırasında bölgede bulanan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti.

Sur'daki çatışmalar sırasında hasar gören Dört Ayaklı Minare önünde Diyarbakır Barosu tarafından düzenlenen basın toplantısın yapıldığı sırada çatışma çıktı. PKK üyelerinin açtığı ateşe anında karşılık veren polis, ilçenin içlerine doğru operasyon başlattı.

NTV Diyarbakır muhabiri Nizamettin Kaplan, Tahir Elçi'nin aralarında bulunduğu bir heyetin Dört Ayaklı Minare önünde açıklama yaparken, Sur İlçesi'nden gelen bir grubun ateş açtığını söyledi. 

Polisin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığnı belirten Kaplan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Anlı'nın, Elçi'nin başından aldığı darbeyle öldüğünü söyledi.

ATEŞ AÇA AÇA GELİYORLARDI

Kaplan, görü tanıklarının, "Silahlı bir grup balıkçılar çarşısından ateş açarak gruba doğru geliyordu" şeklinde konuştuklarını söyledi.

BİR POLİS MEMURU DA HAYATINI KAYBETTİ

Silahlı saldırı sırasında bir polis memurunun da hayatını kaybettiği öğrenildi.

BİR GAZETECİ DE YARALI

24 TV Diyarbakır Muhabiri Şeyhmuz Çakan ise olayda bir gazetecinin yaralandığını söyledi. Çatışmanın hala devam ettiğini belirten Çakan, silah  seslerinin gelidğini söyledi. 

Çakan, Diyarbakır Barosu'nun bugün hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için çağrı yapmaya hazırlandığını söyledi. 

 

ÇATIŞMA ANINDAN GÖRÜNTÜLER

TARİHİ ESERLERE ZARAR VERİLMESİNİ PROTESTO ETMİŞTİ

Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi, PKK ile polis arasındaki çatışmalarda Dört Ayaklı Minare'nin zarar görmesine tepki göstermiş, olayı protesto edeceklerini açıklamıştı.

Protesto gösterisinin düzenlendiği alana Sur ilçesinden gelen maskeli gruplar tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

TAHİR ELÇİ KİMDİR?

Diyarbakır Barosu Başkanı olarak görev yapan Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre’de tamamladı. Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Elçi, 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyordu. 1998-2006 arası Diyarbakır Barosu’nda yönetici olarak görev yapan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanlığı yanı sıra Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. Elçi iki çocuk babasıydı.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Diyarbakır'da   #saldırı:   #Baro   #Başkanı   #ve   #1   #polis   #öldü   #(VİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN