Diyarbakır için "menkıbeci" aday sürprizi mi?

AK Parti, BDP’nin kalesi Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’ni almak için kolları sıvadı. Kulislerde iktidar partisinin Prof. Nihat Hatipoğlu’nu aday gösterileceği konuşuluyor.

23-09-2013


Çözüm süreci devam ederken AKP’nin Diyarbakır’da aday arayışları da sürüyor. Edinilen bilgiye göre hem Diyarbakır hem de Ankara kulislerinde öne çıkan isim modern menkıbeci Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu. Hatipoğlu’na henüz adaylık teklifi götürülüp götürülmediği belirsizliğini korurken bu ismin Diyarbakır’da olumlu bir hava estirdiği belirtiliyor.
 
1955 Diyarbakır doğumlu olan Hatipoğlu, Diyarbakır, Siirt ve Malatya’da ilkokulu tamamladı. Ailesinde de eski milletvekilleri bulunan Prof. Hatipoğlu, siyasete çok uzak bir isim değil. Hatipoğlu’nun Diyarbakırlı olması nedeniyle çok sayıda önemli STK ve bölgenin önde gelen isimlerinden destek alabileceği de kulislerde konuşuluyor.
 
Vatan gazetesinin haberine göre; halen ATV’de programlarını sürdüren Hatipoğlu’nun Diyarbakır adaylığına sıcak bakabileceği öne sürülüyor. Dile getirilen çok sayıda isim arasında öne çıkan Hatipoğlu’nun kamuoyunun sevdiği ve yakından tanıdığı ılımlı bir isim olmasının, Diyarbakır seçimlerinde önemli bir avantaj olabileceği de yine iktidar partisi kulislerinde konuşuluyor. İktidar partisi geçtiğimiz yerel seçimlerde eski Milletvekili Kudbettin Arzu’yu aday göstermişti.

Etiketler : #Diyarbakır   #için   #menkıbeci   #aday   #sürprizi   #mi?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN