Diyarbakır’da A.Kadir Molla için cenaze namazı ve yürüyüş

Cemaat-i İslâmi Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla’nın idam edilmesi, Diyarbakır’da da yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

14-12-2013


Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’nin çağrısıyla Ofis Camisinde buluşan Diyarbakırlı Müslümanlar, Şehit Molla için gıyabi cenaze namazı kılarak, Bangladeş yönetimini düzenlediği yürüyüşle protesto ettiler.

“Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz”

Ofis Camisinin içinde, öğle namazı müteakip, cemaatin de iştirakiyle kılınan gıyabi cenazenin ardından AZC Plaza’nın yanına doğru yürüyüşe geçildi.  “Katil Hasine Hesap Verecek, Bangladeş’te Zafer İslam’ın Olacak!” pankartının açıldığı yürüyüş sırasında, sık sık “Şehit Molla Yolun Yolumuz, Katil Asina Hesap Verecek, İslami Hareket Engellenemez, Özülme Gevşeme Allah Bizimle, Abdülkadir Molla Onurumuzdur, Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz” sloganları atıldı. 

“İdamlarınız, Çürümüşlüğünüzün İlanıdır”

Sitemiz yazarlarından Ahmet Maruf Demir’in yönettiği eylem, AZC Plaza önünde yapılan konuşmalarla sürdü. Konuşmacı olarak ilk sözü Özgür-Der eski yöneticilerinden Metin Demir aldı. Tüm uyarılara rağmen beş arkadaşıyla birlikte Cemaat-i İslâmi Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla’yı idam eden Bangladeş yönetimine “ey zalimler” diye seslenen Demir, “zulümleriniz, rejiminizin sahteliğinin ve çürümüşlüğünün ilanıdır. Anlaşılıyor ki, korku sarmış sizi. Şunu unutmayın ki, korkunun ecele faydası yoktur. Zulümle iktidarı sürdürme döneminin bittiğini bilin artık. Baskılarla, idamlarla ayakta tutmaya çalıştığınız bu rejimin akıbeti de inşallah Tunus ve Libya yönetimlerinin akıbeti gibi olacak.  Yaptıklarınız ancak mazlum halkların uyanışını hızlandıracak ve eğer zulümlerinize devam eder ve gasp ettiğiniz hakları iade etmezseniz yakında nasıl bir inkılâpla devrileceğinizi de bileceksiniz” diye konuştu.

“Molla’ya ve Cemaat-i İslâmi’ye Bin Selam”

“Bize kulluk et dediler” ben de asın dedim”, Şehit Abdulkadir Molla’ya ve Cemaat-i İslâmi’ye Bin Selam” gibi dövizlerin de açıldığı eylem, Özgür-Der Üyesi Yavuz Karaoğlu’nun okuduğu basın açıklamasıyla sürdü.

Eylem Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Abdulhakim Beyazyüz’ün yaptığı dua ile sessiz bir şekilde sona erdi.

(Islah Haber)

Etiketler : #Diyarbakır’da   #A.Kadir   #Molla   #için   #cenaze   #namazı   #ve   #yürüyüş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN