Diyarbakırlı Müslümanlardan PKK yayın organına tepki

Diyarbakırlı Müslümanlar, Özgür Gündem Gazetesi'nin dün yayınladığı saygısız karikatüre tepki vermek için basın açıklaması yapacak.

10-03-2016


PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi'nin dünkü sayısında yayımlanan bir karikatürde, Hz. Muhammed'in (SAV) kadınlarla ilgili "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıfta bulunularak hakaret ettiği görüldü. Daha önceleri de PKK'ye yakınlığıyla bilinen kimi kuruluşlar tarafından defalarca İslam'ın kutsallarına hakaret edilmiş, bu tavır başta Müslüman Kürt halkı olmak üzere bütün bir kamuoyunun sert tepkisine neden olmuştu.

Diyarbakır'da faaliyet yürüten 100’ü aşkın  İslami Sivil Toplum Kuruluşu, Özgür Gündem Gazetesi'nin Peygamber Efendimiz'e (SAV) yaptığı hakarete tepki için yarın Cuma namazı sonrası eylem yapacak. Ofis AZC Plaza önünde 12.30'da düzenlenecek basın açıklamasıyla gazetenin Resullullah'a yapılan saygısızlığı protesto edilecek.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinden Süleyman Nazlıcan: İslam’a olan kinlerini kusuyorlar

Konuya ilişkin konuştuğumuz Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Başkan Yardımcısı Süleyman Nazlıcan, Özgür Gündem gazetesinde yayınlanan karikatürün Peygamber Efendimizin (SAV) sözüne nazire olarak mesaj vermesinin “cahilliğin, tahammülsüzlüğün, hadsizliğin ve islama düşmanlığın” açık bir tezahürü olduğunu belirterek şunları kaydetti; “Bu alçak zihniyet içinde boğuldukları cehaletin ve karanlığın faturasını her seferinde İslam’a kesmekle güya kendilerine çağdaşlık payesi vermektedirler. Ancak biz biliyoruz ki onların bu saldırıları bir hesaba binaen yapılmaktadır. Bu hesap da Kürt toplumunun asli kimliği olan İslam’la bağlarını kopartmak ve içi boş beşeri ideolojilere Kürtleri tabi kılmaktır. Onun içindir ki İslam’a olan kinlerini bu tür hakaretlerle belli zamanlarda ifşa etmektedirler. Üzülerek söylemek istiyorum ki bu saldırılar ilk değil ve son da olmayacaktır. Hepimizin hatırladığı gibi geçen yıl da küçük yaştaki evlilikleri bahane ederek peygamberimize hakaret etmişlerdi. Ve Rabbimize hamdolsun ki yaptıkları bu hakaretler cevapsız kalmadı ve kalmayacaktır. Kürdistan’daki Müslümanlar olarak bu zihniyetin pisliklerini biz de ifşa edeceğiz ve onların gerçek niyetini Müslüman halkımıza anlatacağız. Ayrıca bu konudan haberdar olan bütün Müslümanların da duyarlı olmasını ve bu zihniyetin gerçek yüzünü insanlara göstermelerini istiyoruz. “

Memur-Sen Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş: Kürtlerin Değerleriyle Oynamaya Çalışıyorlar

“Öncelikle Kürtler, değerleri olan  İslam’la barışık bir millettir. Kürtler, kendi kültürlerini değerlerini İslam’la yoğurmuş bir millet iken özellikle İslam düşmanlığını yapan, Kürtlerin değerleriyle oynayan Özgür Gündem diğer yandaşları hiçbir zaman muvaffak olamayacaklarıdır ve İslam’la, Peygamberimizin (SAV) hadisleriyle alay edercesine Kürtlerin dindar yönünü hiçe sayıp onları sol seküler kesime doğru kaydırmak gayretleri içerisinde olanları lanetliyoruz. “ diyen Memur Sen Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş, “Bu tür karikatürleri yapıp, insanları yozlaştırma girişiminde bulunan zihniyeti kınıyor ve bu eylemlerden vazgeçmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı: Her fırsatta İslam’a ve değerlerine saldırıyorlar

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Osman Aktaş da “Malum zihniyet, bilindiği üzere her fırsatta İslam ve değerlerine saygısızlıkta bulunuyor. Bunun örneklerini geçmişte de çok gördük; gerek Peygamber Efendimiz (SAV) işlendiği Charle Heppo’ya ait kaikatürün bilboardlarda yayınlanmasıyla olsun, gerek Müslüman kadınların çarşaflı olarak zincirlere vurularak sergilenmesinde olsun bu tür maksadını aşan eylemleri sürekli yapıyorlar. Bu noktada biz de Mustazaflar Diyarbakır Şubesi olarak yapılan bu  hakareti de en üst perdeden kınıyoruz ve tüm halkımızı Resullullah Efendimiz’e (SAV) sevgi ve bağlılıklarını göstermek amacıyla düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına davet ediyoruz.” Dedi.

İhvan Der Başkanı Hüseyin Solmuş: İslam’a düşmanlık edenlere karşı dimdik durmalıyız!

“İslam düşmanlarının Müslümanlarla ilgili Müslümanların değerleriyle ilgili saldırılarının bir türlü durmadığını biliyoruz. Her fırsatta bu alçakça saldırılarına devam etmekteler. Müslümanlar olarak bizler de mukaddesatlarımıza cesur bir şekilde, en ciddi şekilde sahip çıkmamız gerekiyor. Onlara gerekli karşılığı dimdik bir şekilde vermemiz gerekmektedir.  Basın açıklamalarıyla, onları te’lin etmekle kınamamız gerekmektedir. Müslüman Kürt halkımıza da açık bir şekilde bu tarz İslama ve değerlerimize saldıran gazete ve dergilere boykot uygulamaları çağrısında bulunuyoruz. Yarın yapılacak basın açıklamasına da tüm Müslümanları bekliyoruz.”

Yöneliş Haber

Etiketler : #Diyarbakırlı   #Müslümanlardan   #PKK   #yayın   #organına   #tepki   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN