Doğan medya grubu: Hem İslam düşmanı, hem yalancı!

Cahiliye medyasının amiral gemisi Doğan Grubu'nun gazete ve televizyonları, namaz, abdest, hac ve İslam'ın tüm değerlerine düşmanca yaklaşıyor ve İslami değerler söz konusu olduğunda 'sansasyonel haber' üslubu kullanıyor.

25-04-2008


Doğan Grubu'nun gazete ve televizyonları, namaz, abdest, hac ve İslam'ın tüm değerlerine düşmanca yaklaşıyor ve İslami değerler söz konusu olduğunda 'sansasyonel haber' üslubu kullanıyor. Özellikle son zamanlarda, muhafazakar çevrelerle ilgili haberlerin olumsuz bir üslupla verilmesine özen gösteriliyor. Tamamen insani bir ihtiyaçtan kaynaklanan bazı zaruri görüntüler bile 'Eyvah irtica geliyor' edasıyla okuyucuya aktarılıyor. Bu tarz haberlerle özellikle 'Ak Parti geldi böyle oldu' mesajının verilerek gerilim üretme çabası dikkat çekiyor. İşte, Doğan Medyası'nın dini konuları çarpıtarak ya da sansasyonel bir tarzda verdiği haberlerden bir kaç örnek:

31 Mart 2006: 31 Mart vakası

Hürriyet Gazetesi'nin iddiasına göre, iki yıl önce, İstanbul Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi kantinine gelen bir grup öğrenci, kız öğrencileri başını örtmeye zorlamış, Kur'an okuyarak 31 Mart'ı kutlamıştı. 31 Mart günü kantinde meydana gelen olayın Hürriyet tarafından çarpıtıldığı anlaşılmıştı. Tarihte 31 Mart Vakası olarak bilinen olayın yıldönümünün 31 Mart değil, eski takvime göre 13 Nisan olduğu, öğrencilerin 31 Mart ya da başka bir şeyi kutlamadığı ortaya çıkmıştı.

31 Mayıs 2007: Okulda mescit

Bağcılar Lisesi'nin bodrumundaki bir odanın mescit haline dönüştürülerek öğrencilere ders saatleri sırasında namaz kıldırıldığı iddiası, Hürriyet ve grubun diğer gazetelerinde yer aldı. Sonradan, namaz kılan bazı öğrencilerin, okulun boş bir odasını kullandığı, görüntülerin, çocuğunun namaz kılmasından rahatsız olan bir veli tarafından çekildiği anlaşıldı.

5 Eylül 2007: Namaz molası

Bir yolcunun beyanına dayanılarak verilen 'Namaz Molası' haberinde, Samsun Terme'den İstanbul'a gelen Metro Turizm'e ait otobüsün yolcuları arasında namaz yüzünden tartışma çıktığı duyuruldu. Otobüs şoförü olayı yalanladı ama bu Hürriyet'te haber olmadı. Haberde, bazı şirketlerin, son derece insani bir düzenleme olan otobüs molalarının namaz saatlerine göre verilmesi eleştirildi.

24 Kasım 2007: Yurtta dini baskı

Milliyet Gazetesi'nin haberinde, Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi ve liseye bağlı yurtta dini baskı uygulandığını ve bu yüzden 4 kız öğrencinin okuldan kayıtlarını aldırdığı haberi yayınlandı. Kısa süre sonra, haberin yalan olduğu ortaya çıktı. 4 kız öğrenciden 3'ü yurtta hiç kalmamış, biri sadece bir hafta kalmıştı.

26 Ocak 2008: Kar üstünde namaz

Uludağ'da tatilciler ve otel personeli, cuma namazı sırasında cami içinde yer kalmayınca, namazı kar üzeride kıldı. Bu olay bile Hürriyet Gazetesi'nde abartılarak verildi.

14 Şubat 2008: Ak Merkez'de namaz

Doğan Grubu'nun ajansı DHA, Ak Merkez'de namaz kılan bir kadın ve erkeğin görüntülerini servis yapmıştı. Ak Merkez'den sonraki gün yapılan açıklamada, alış veriş merkezinde namaz kılan kişilerin, Arap turist çift olduğunu duyurmu.ştu.

16 Şubat 2008: Vapurda namaz

Hürriyet Grubu gazetelerinden Vatan'ın yazarı Mustafa Mutlu, büyük bir gazetecilik! yaparak, 14 Şubat 2008'de, saat 19.15'te Karaköy-Kadıköy seferini yapan vapurun üst katındaki “kıç güvertesi”nde ayakkabılarını çıkaran bir kişinin, hiç kimseye aldırmadan namaz kıldığını yazdı. Haberin doğruluğu ile ilgili bir bilgi elde edilemedi. (İslam ve Hayat / Yeni Şafak)

Etiketler : #Doğan   #medya   #grubu:   #Hem İslam   #düşmanı   #   #hem   #yalancı!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN