Dünya bu vahşete sessiz: 821 şehid, 3 bin 500 yaralı

Siyonist işgal ordusu, havadan, denizden ve karadan Gazze’deki okulları, evleri ve camileri vurmaya devam ediyor. Dün gece ve bugün sabah erken saatlerde vahşetlerine yenilerini ekleyen Siyonistler 35 kişiyi katledip, onlarcasını da yaraladı. Şehid sayısı 820'yi geçti

11-01-2009


Siyonist işgal ordusu, havadan, denizden ve karadan Gazze’deki okulları, evleri ve camileri vurmaya devam ediyor. Dün gece ve bugün sabah erken saatlerde vahşetlerine yenilerini ekleyen Siyonistler 35 kişiyi katledip, onlarcasını da yaraladı.

İşgal ordusuna bağlı savaş uçaklarının dün gece Gazze’nin güneyine düşen eş-Şati mülteci kampını vurmaları sonucu bir vatandaş şehit olurken, daha önce ağır bir şekilde yaralanan Ala Murteci adındaki gazeteci de hayatını kaybetti.

Yapılan son saldırıların ardından bir açıklama yapan Filistin hükümetindeki Sağlık Bakanlığına bağlı Olağanüstü Haller ve İlk Yardım Kurumu Başkanı Dr. Muaviye Hasaneyn şöyle dedi: “Siyonist işgal ordusunun yaptığı son saldırıların ardından şehit sayısı 821 kişiyi ulaştı. Bunlardan 230’u çocuk, 93’ü kadın, 92’si yaşlı ve 12’si de sağlık çalışanıdır. Bunlar arasında birkaç gazeteci de var. Yine bu vahşi saldırıların ardından 3350 kişi de yaralandı. Bunlardan da yarısı çocuklarla kadınlar oluştururken, yaralılardan 400’den fazlasının durumu ise oldukça ağırdır”.

Hava bombardımanına bugün yeniden başlayan Siyonist savaş uçakları, Sudaniye bölgesinde bir yakıt istasyonuyla, Zeytun mahallesinde ve Cibaliye’de bazı evleri bombaladı. Cibaliye’ye doğru harekete geçmek isteyen işgal ordusuyla direniş grupları arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği gelen haberler arasındadır.

Diğer taraftan, Siyonist hücum botlarıyla Gazze sınırında mevzilenen Siyonist tanklar sınır bölgelerindeki evleri vurmaya devam ediyorlar. Yıkılan evlerin enkazında kalanlardan kaç kişinin öldüğü veya yaralandığı ise yardım ekiplerinin kurbanlara ulaşamaması nedeniyle henüz bilinmiyor.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Dünya   #bu   #vahşete   #sessiz:   #821   #şehid   #   #3   #bin   #500   #yaralı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN