Dünya Müslümanları Gazze için meydanlardaydı

Dünyanın her köşesinde Gazze'ye destek gösterileri yapıldı.

17-11-2012


Siyonist işgal ordusunun Cumartesi günü Gazze’ye karşı başlattığı ve giderek dozajını artırdığı savaşa tepkiler dinmek bilmiyor. Dün Cuma namazını kılan dünyanın değişik yerlerindeki Müslümanlar işgal ordusunun Gazze’de sürdürdüğü katliamlar kınanırken, Gazze halkının yalnız olmadığı mesajı verildi. Gazze halkıyla dayanışma içinde olduklarını ve işgalciyi lanetlediklerini ifade etmek için dün Newyork, Paris ve Sidney’in yanında Türkiye, Mısır, Lübnan, İran ve Malezya’nın bir çok şehrinde de gösteri ve yürüyüşler yapıldı.

Gözlemciler, saldırılar ve buna bağlı olarak ölümler devam ederse bu ülkelerin yanında dünyanın başka yerlerinde de gösteri ve yürüyüşlerin yapılacağını, işgalciye karşı olan öfkenin de daha artacağını ifade ediyor.

Gösterilerin çok yoğun geçtiği Mısır’ın El-Ezher Camii'nde Şeyh Yusuf El-Karadavi’nin okuduğu hutbenin ardından cemaat Gazze ile dayanışma gösterisinin yapıldığı Tahrir Meydanı'na giderken, İskenderiye ve Mısır’ın diğer bir çok şehrinde de namazdan sonra gösteriler yapıldı.

Lübnan’daki mülteci kamplarında yaşayan binlerce Filistinli de Cuma namazının ardından işgalciyi lanetlemek için gösteri yaptı.

Yemen, Malezya ve İran’da da on binler Gazze için yürürken, Türkiye’nin İstanbul, Ankara, Konya, İzmir, Adana, Diyarbakır, Bursa, Çorum ve Trabzon gibi birçok şehrinde Gazze halkıyla dayanışmak için gösteriler yapıldı. 

(Kaynak: FİEM)

Etiketler : #Dünya   #Müslümanları   #Gazze   #için   #meydanlardaydı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN