Ece Nur Özel ve arkadaşlarına tebrik mesajı

Özgür Eğitim-Sen, 2009-2010 öğretim yılında okula başörtülü devam eden Ece Nur Özel ve arkadaşları için tebrik mesajı yayınladı

18-06-2010


İslam ve Hayat

Başörtüsü yasağında farklı bir boyut oluşturan ilköğretim öğrencileri Ece Nur Özel ve arkadaşlarının 2009-2010 eğitim-öğretim yılını başörtülü okuyarak tamamlamasıyla ilgili bir tebrik mesajı yayınlayan Özgür Eğitim-Sen Tokat Temsilciliği, yasağın ancak sivil muhalefetin güçlendirilmesiyle kalkabileceğini ifade etti.

Özgür Eğitim-Sen Tokat Temsilcisi Beytullah Önce, “Başörtüsü yasağı eğitim-öğretimin en temel sorunlarından biri olarak karşımızda duruyor. Her gün okul ve üniversite kapılarında yaşanan utanç tablolarını değiştirmek içinse vicdan sahibi herkesin aktif bir rol alması gerekiyor.

Bu yıl Diyarbakır’daki Ece Nur Özel, Büşra Ayata, Sebiha Alaş, Sena Nur Gökdemir ve Feyzan Atlı adlı kardeşlerimizin ve onlara sahip çıkan değerli ailelerinin sergilediği duruş, hepimiz için ciddi bir imtihan ve örneklik olarak tarihe not düşülmüştür. Tüm bu öğrenci kardeşlerimizi ve velilerini; başörtüsü mücadelesindeki değerli ve onurlu duruşlarından dolayı tebrik ediyoruz” dedi.

Yasaksız, özgür bir eğitim!

Özgür Eğitim-Sen Tokat Temsilciliği adına yayınlanan tebrik mesajında, eğitim sistemiyle ilgili genel bazı değerlendirmeler yapılarak şu ifadelere yer verildi:

“İdeolojik dayatmalarla, baskı ve yasaklarla devam eden eğitim sistemi maalesef çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini karartıyor. Sorgusuz sualsiz itaat kültürünün ve tek tip bir zihniyetin inşa edilmeye çalışıldığı okullarda ortaya çıkan yozlaşma, şiddet ve akademik başarısızlık; öğrenci ve öğretmenlerin değil sistemin yol açtığı sonuçlardır.

Bu olumsuz sonuçları değiştirmek içinse öncelikle eğitim sisteminde özlü değişikliklere gidilmesi şarttır. Göstermelik ya da sorunun temelindeki ideolojik formasyona dokunmadan yapılan yeniliklerle göz boyamak yerine daha kalıcı çözümler üretilebilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim sendikaları olmak üzere, öğretmenlerden velilere kadar herkesin çaba harcaması gerekiyor.

Yasaksız ve özgür bir eğitim ve gelecek için alacak daha çok mesafe var. Kimsenin sorumluluktan kaçma lüksü olamaz.”

Etiketler : #Ece   #Nur   #Özel   #ve   #arkadaşlarına   #tebrik   #mesajı   
YORUMLAR
  • süleyman   23-06-2010 20:38

    rabbim onların artmasi için özel olarak çalışanlardan kılsın bizleri

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN