Editör'den: Bu duyarsızlık neden?

Bu haber Müslümanlar açısından ciddi toplumsal tepkileri tetiklemesi gereken çok ciddi bir haber değil midir? Oysa bırakalım tepkiyi, dönüp kimse ilgilenmiyor bile. Çok okunan sitelerimizde gündeme bile getirilmiyor.

06-12-2010


İslam ve Hayat

Müslümanların baskı altında olduğundan yakınılan AKP öncesi dönemde, bu baskılara rağmen var olan refleklerimizi şimdilerde kaybetmiş bulunuyoruz. Kendilerini İslami bilinç sahibi olarak tanımlayan kişi ve çevrelerin büyük çoğunluğu ne yazık ki tutumlarını, tepkilerini tamamen AKP politikalarına endekslemiş durumda. Bunun neticesi olarak da, Müslümanlar bağımsız bir gündem oluşturamıyor, en asgari reflekslerinden dahi uzağa düşmüş bulunuyor. 

Son olarak bir siyonist albayın, Mescid-i Aksa'nın çökmesinin an meselesi olduğuna yönelik açıklamasına Müslümanalrın tepkisizliğin ötesinde tamamen duyarsız kalması, üzerimizdeki ölü toprağına tamamen alıştığımızın acı bir göstergesi oldu.

İster Müslümanların nabzını ölçmek ve ileriye dönük hesaplarına zemin hazırlamak amacıyla, ister bir gerçeği ifade etmek amaçlı olsun yapılan bu açıklama, duyarsız kalınabilecek bir açıklama mıdır?

Siyonist işgal rejiminin sürekli altını oyduğu ve yıkmak için fırsat kolladığı ilk kıblemizin çökmek üzere olduğu açıklanıyor ve bırakalım tepkiyi, bütün "İslami" medya kuruluşlarının, internet sitelerinin sürekli takip ettiği "Filistinhaber.com/tr" adresinde manşetten verilen bu haber görmezden gelinerek büyük bir duyarsızlık örneği sergileniyor. Bazı sitelerimiz, bu önemli haber yerine, Tayyip Erdoğan'ın, siyonistlere niçin yardım ettiklerine dair açıklamalarına yer vermeyi uygun buluyor. 

Biz, bu haberi yayınlayan ender sitelerden biri olmamıza ve her gün düzenli olarak ortalama 450 okuyucu tarafından takip edilmemize rağmen, sitemizin üst manşetinde yer alan bu haberi açıp okuyan okuyucu sayımız 17'de kalıyor.  Okuyucularımız, "Siyonist Albay: Mescid-i Aksa'nın yıkılması an meselesi" başlıklı bir haberi okumaya bile tenezzül göstermiyor.

Bu duyarsızlık biz Müslümanalra hiç ama hiç yakışmıyor. Bu haber Müslümanlar açısından ciddi toplumsal tepkileri tetiklemesi gereken çok ciddi bir haber değil midir? Oysa bırakalım tepkiyi, dönüp kimse ilgilenmiyor bile. Çok okunan sitelerimizde gündeme bile getirilmiyor. Siyonist rejimle değil, hükümetiyle sorunu olduğunu söyleyen ve bir özürle bu sorunun da ortadan kalkacağını dile getiren Erdoğan'ın açıklamaları bizim yayın kuruluşlarımıza daha önemli geliyor.

Son söz şehid Ahmed Yasin'in: Allahım! Ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum.

Etiketler : #Editör'den:   #Bu   #duyarsızlık   #neden?   
YORUMLAR
  • ADEMOĞLU   08-12-2010 18:34

    Yüreklerin altı kazınmış altı kazılan düşünçeler ve hayatlar olmuş Aksanın haline üzülmek için önçe kendi halllerimize üzülelim gerisi net olarak geleçektir

  • fikret   07-12-2010 12:23

    iyiliği emr,kötülükten nehyetmek Müslümanın özellikleridir.sizler söyleyin,eminim bir uyan mutlaka çıkacaktır.yoksa Allah bizleri ve sizleride helak eder.daha hayırlılılarını getirir.bu bayrağı biz taşıyarak,hayırlıları biz olalım.

  • muallim   06-12-2010 23:29

    Bizler üzerimize karabasan gibi çöken dünyevileşmenin öldürücü toprağını üzerimizden silkelemeden bu tür önemli hadiselere daha çok duyarsız kalırız. Rabbim üzerimizdeki ölü toprağını kaldırsın ve bizlerin ve ümmetin yeniden dirilmesini nasip etsin.

  • necati türkoğlu   06-12-2010 21:54

    Evet arkadaşlar, sanki müslümanların üzerine ölü toprağı serpilmiş her konuda. hani mangaldaki ateş közü vardır ,karıştırmadığınız sürece üstü küllenir. ateş gözükmez karıştırdıkça ateş meydana çıkar. işte biz müslümanların hali böyle. illa bizi devamlı dürtecek birilerini bekleriz . işte mangal ateşini karıştıracak, ve bizlere dürterek tepki göstermemize sebep olacak, öncü müslümanlara ihtiyaç vardır . aslında böyle birşeye ihtiyaç olmadan tepkimizi koymamız gerekir lakin durum bu. selam ve dualarımız nerede zulum varsa tepkisini veren kardeşlerimize .

  • HUSEYIN SASMAZ   06-12-2010 17:08

    55- Günahkârların yolu açıkça belli olsun diye ayetlerimizi, işte böyle, ayrıntılı biçimde anlatıyoruz. YOLLARIN BELİRGİNLEŞMESİ "Günahkârların yolu açıkça belli olsun diye ayetlerimizi işte böyle, ayrıntılı biçimde açıklarız." Peygamberlik ve peygamberin tabiatını bu denli net ve açık bir şekilde sunduğu gibi bu inancı her türlü süsten, yaldızdan arındırmış bir şekilde sunan, bu inancın insanlık hayatından söküp atmak için geldiği değer ve ölçülerle, yerleştirmek için geldiği değer ve ölçüleri birbirinden ayıran bu bölümü sunar... "Ayetlerimizi işte böyle ayrıntılı biçimde açıklarız." Böyle bir metod ve yol takip ederek böyle bir açıklama ve ayrıntıya başvurarak... Bu gerçek hakkında bir kuşku ve bu konuda bir kapalılık bırakmayan ayetleri açıklarız... Bundan sonra mucize istemeye gerek kalmaz. Çünkü Kur'an'ın akışında, şu örneği sunulan bu metod aracılığıyla gerçek son derece açıktır, konu gözler önündedir. Bununla beraber, surenin içinde hidayet kanıtlarına ve imanın belirtilerine ilişkin olarak geçen tüm ayrıntılar, gerçeklere ilişkin tüm açıklamalar ve pratik hayata ilişkin tüm mesajlar, yüce Allah'ın şu sözünün kapsamına girmektedir. "Ayetlerimizi işte böyle ayrıntılı biçimde açıklarız." Bu kısa ayetin sonu ise: "Günahkârların yolu açıkça belli olsun diye!.." Oldukça ilginç bir şey... Bu, Kur'an metodunun inanç ve inançla hareket etmeye ilişkin stratejisini gözler önüne sermektedir. Kuşkusuz bu metod, salih mü'minler yolunun açıkça belli olması için sırf gerçeğin açıklanıp ortaya konmasını amaçlamaz. Bunun yanısıra, günahkâr sapıkların yolunun açıkça belli olması için batılın açıklanıp ortaya konmasını da amaçlamaktadır. Çünkü günahkârların yolunun açıkça belli olması, mü'minlerin yolunun açık seçik belli olması için bir zorunluluktur. Bu kural, yol ayrımını belirleyen bir çizgi konumundadır.

  • ilyas metin   06-12-2010 16:30

    duyarlılıgın ve birşeyler yapabilme adına haykırışın için sagolasın kardeşim,şimdilik yapabildigimiz sabır,dua ve siyonist sınır hudut tanımaz kafirlere lanet okumamızdır .tabiki bu yeterli degil Rabbimiz bizi bagışlasın,yeryüzü mustasaf müslümanlarına müstekbir kafirlere karşı mukavemet gücü versin duasıyla selamlar

  • ferit güner   06-12-2010 15:03

    bu isyanınızı paylaşıyorum evet çok duyasılaştık

  • hikmet erturk   06-12-2010 14:42

    Sadece bu kutsallarımız bağlamında değil tüm islami doğrular noktasında bir vurdumduymazlık var.Yoksa bu kadar emek sarfedilen çok önemli konuların arayıpta bulamayacakları şekilde ele alındığı bir sitenin yazılarının bu kadar ambargo görmesi ne ile izah edilebilir.Müslümanlar dönüşüyorlar.Farklı bir hayat tarzına dönüşürken sadece isimlerini müslüman kalmasına ikna olmuş duurmdalar.Bu süreç zor geçecek öyle görünüyor.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN