Eğitim İlke-Sen: Conilerin İncirlik'teki camiye saldırısı kabul edilemez

Eğitim İlke-Sen İncirlik Üssü’ndeki kışla mescidinin tahrip edilmesini kınayarak “Bizim için Amerikan askerlerinin oradaki varlığı da hakarettir” dedi.

12-01-2013


Eğitim İlke-Sen (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası) İncirlik kışlasında yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Önce, açıklamasında “Adana’da bulunan İncirlik Üssü’nde, yılbaşı gecesi alkol alan bazı ABD askerlerinin, üstte bulunan 10′uncu Tanker Üs Komutanlığı mescidini tahrip ettikleri yerel basına yansımıştı. İddialar arasında Kur’an-ı Kerim mushaflarının parçalandığı da yer alıyordu. Genelkurmay Başkanlığı ikinci iddiayı yalanlasa da, yaptığı açıklamada birlik mescidinin bazı camlarının kırıldığını ve ufak çapta bir hasar meydana geldiğini kabul etmiştir. Bu küstahlığı gerçekleştirenlerin bir an önce ortaya çıkarılarak, cezalandırılması gerekmektedir. Bizim açımızdan ise temel mesele, topraklarımızda NATO üslerinin ve Amerikan askerlerinin varlığıdır; çünkü bu durum bölge halkları açısından tek başına yeterli bir hakaret olarak addedilebilir.” dedi.

Türkiye’nin NATO üyeliğinin yarar değil zarar getireceğini iddia eden Eğitim İlke-Sen, yaptığı açıklamada “Kurulduğu 1949 yılından bugüne insanlığa işgaller, katliamlar ve acılar dışında herhangi bir şey vermeyen NATO bir güvenlik paktı değil ancak kirli bir savaş aygıtıdır. Türkiye’de ise üye olduğu tarihten bugüne NATO üslerinin sayısı giderek artmaktadır. Bilinen 28 NATO üssünün dışında, Kürecik’te füze savunma sistemi projesi kapsamında bir radar üssü kurulması ve iki patriot füze bataryasının konuşlandırılacak olması, hepimizin geleceği açısından büyük bir risk doğurmaktadır. Fitne ve savaş politikalarına hizmet eden bu aygıtın adeta bir medeniyetler ittifakı projesi gibi lanse edilmesi ise kesinlikle kabul edilemez. Açıktır ki, Türkiye’nin ABD ve müttefikleriyle kurduğu stratejik işbirliğinden ne bölge halklarına ne de insanlığa herhangi bir yarar gelebilir; aksine bu küresel sistemin emperyalist ve kapitalist politikalarının devamına hizmet eder.” ifadelerini kullandı.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

İncirlik’teki Amerikan varlığını da küstahlığını da kabul etmiyoruz!

Adana’da bulunan İncirlik Üssü’nde, yılbaşı gecesi alkol alan bazı ABD askerlerinin, üstte bulunan 10′uncu Tanker Üs Komutanlığı mescidini tahrip ettikleri yerel basına yansımıştı. İddialar arasında Kur’an-ı Kerim mushaflarının parçalandığı da yer alıyordu.

Genelkurmay Başkanlığı ikinci iddiayı yalanlasa da, yaptığı açıklamada birlik mescidinin bazı camlarının kırıldığını ve ufak çapta bir hasar meydana geldiğini kabul etmiştir. Bu küstahlığı gerçekleştirenlerin bir an önce ortaya çıkarılarak, cezalandırılması gerekmektedir.

Bizim açımızdan ise temel mesele, topraklarımızda NATO üslerinin ve Amerikan askerlerinin varlığıdır; çünkü bu durum bölge halkları açısından tek başına yeterli bir hakaret olarak addedilebilir.

Kurulduğu 1949 yılından bugüne insanlığa işgaller, katliamlar ve acılar dışında herhangi bir şey vermeyen NATO bir güvenlik paktı değil ancak kirli bir savaş aygıtıdır. Türkiye’de ise üye olduğu tarihten bugüne NATO üslerinin sayısı giderek artmaktadır. Bilinen 28 NATO üssünün dışında, Kürecik’te füze savunma sistemi projesi kapsamında bir radar üssü kurulması ve iki patriot füze bataryasının konuşlandırılacak olması, hepimizin geleceği açısından büyük bir risk doğurmaktadır.

Fitne ve savaş politikalarına hizmet eden bu aygıtın adeta bir medeniyetler ittifakı projesi gibi lanse edilmesi ise kesinlikle kabul edilemez.

Açıktır ki, Türkiye’nin ABD ve müttefikleriyle kurduğu stratejik işbirliğinden ne bölge halklarına ne de insanlığa herhangi bir yarar gelebilir; aksine bu küresel sistemin emperyalist ve kapitalist politikalarının devamına hizmet eder.

Eğitim İlke-Sen olarak, herhangi bir ayrım gözetmeksizin, tüm yerel ve küresel istikbar rejimlerine karşı hakkın ve onurun sesini yükselten herkesi son gelişmelere kayıtsız kalmamaya davet ediyoruz.

Eğitim İlke-Sen 

Etiketler : #Eğitim   #İlkeSen:   #Conilerin   #İncirlik'teki   #camiye   #saldırısı   #kabul   #edilemez   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN