El Baradey'den geciken itiraf: Kullanıldım

Mısır'daki askeri darbeden sonra cuntanın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atadığı El Baradey, kullanıldığını itiraf etti

29-01-2015


Mısır’da temmuz darbesinden sonra Cumhurbaşkanı Yardımcılığına getirilen ve Rabia olaylarından sonra istifa eden Muhammed El Baradey, 'perde' olarak kullanıldığını ve ordunun ayrıcalıkları elinde bulundurduğunu geç de olsa itiraf etti.

Avusturyalı ‘Die Presse’ gazetesine konuşan Beradey, Temmuz darbesinden sonra ‘ülkeyi bir iç savaştan kurtarmak’ için cumhurbaşkanı yardımcılığını kabul ettiğini savundu.  Baradey, Mısır’da bölünmüşlüğün tavan yaptığı ve milyonlarca insanın meydanlarda bulunduğu bir dönemde durumu yatıştırmak için bir seçime gidilmesi yerine ordunun durumu istismar ederek, barışçıl yollarla çözülmesi için iyi niyetlerin olmasına rağmen Müslüman Kardeşler’in eylemine ateş açtığını ifade etti.

Şiddete başvurulduğunda istifadan başka bir seçeneği kalmadığını söyleyen Baradey, orduyu ‘ayrıcalıkları elinde bulundurmakla’, darbeden sonra ‘durumu manipüle etmekle’ ve Müslüman Kardeşlerin eylemcilerini ‘öldürmekle’ suçladı.

Sisi'ye çağrıda bulunan Baradey, ılımlılığı elde tutan İslami siyaset akımlarını kucaklaması gerektiğine işaret ederek, onları yer altına itmesi şiddeti ve radikalizmi körükleyeceğini söyledi.

Muhammed Baradey, Mısır’da 3 Temmuz darbesinden sonra geçici Cumhurbaşkanı olarak atanan Adli Mansur tarafınfan 9 Temmuz 2013’te Cumhurbaşkanı Dış İlişkileri Yardımcısı olarak tayin edilmişti. İhvan Teşkilatı, Baradey’i darbeye şemsiye olmakla suçlamıştı. Baradey 14 Ağustos’ta Rabia ve Nahda olaylarından sonra istifa etmişti.

(Ajanslar)

Etiketler : #El   #Baradey'den   #geciken   #itiraf:   #Kullanıldım   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN