Emperyalist alçak ABD’den mültecilere ‘sıfır hoşgörü’

Trump yönetiminin uygulamaya koyduğu “sıfır hoşgörü” politikası ile Meksika üzerinden ABD’ye girmeye çalışırken yakalanan aileler birbirinden ayrılıyor.

20-06-2018


ABD Başkanı Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kurduğu koalisyonun mülteci politikası nedeniyle “sallantıda” olduğunu belirterek ve bu örnekle “sıfır hoşgörü” politikasını savundu.
 
ABD Başkanı, milyonlarca mültecinin geçişine izin verilmesinin Avrupa’nın kültürünü değiştiren bir hata olduğunu söyleyerek, “Almanya’da suç oranı yükseldi” iddiasında bulundu.
 
Trump, Twitter üzerinden paylaştığı mesajlarda “Göç nedeniyle Avrupa’da yaşananın bize olmasını istemeyiz” ifadesini de kullandı.
 
Trump yönetiminin uygulamaya koyduğu “sıfır hoşgörü” politikası ile Meksika üzerinden ABD’ye girmeye çalışırken yakalanan aileler birbirinden ayrılıyor.
 
Bu politika kapsamında sınırı yasa dışı bir şekilde geçen yetişkinler, gözaltına alınıyor ve haklarında ülkeye yasa dışı girmekten dava açılabiliyor.
 
Bu süreçte ise çocuklar ailelerinden ayrı bir şekilde tutuluyor.
 
Almanya’da durumAlmanya’da, yaklaşık 6 ayda kurulabilen koalisyon hükümeti ise Başbakanı Angela Merkel’in arkasında durduğu mülteci politikası nedeniyle tehdit altında olduğu savunulurken, “Suç oranı yükseldi” iddiası ise Almanya medyası tarafından çürütüldü ve ülkede 1992 yılından bu yana suç oranını en düşük seviyede gösteren veriler paylaşıldı.
 
(Kaynak: İktibas Dergisi / BBC)

Etiketler : #Emperyalist   #alçak   #ABD’den   #mültecilere   #‘sıfır   #hoşgörü’   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN