Emperyalistlerin silahları pazarlarda alıcı bekliyor

Irak’a gönderilen silahlar konusunda korkulan oldu. Alman haber kanalları, IŞİD'le mücadele adına gönderilen silahların pazarlarda satıldığını belgeledi.

22-01-2016


IŞİD'le mücadele bahanesiyle Almanya, ABD ve Rusya başta olmak üzere bir çok ülkenin Irak'ta dağıttığı silahlar, pazara düştü. Alman yayın kuruluşları WDR ve NDR, yaptıkları araştırma sonucunda, Alman silahlarının Irak'ın kuzeyindeki silah pazarlarında satıldığını fotoğraflarla belgeledi. Yeni Şafak Alman silahlarının PKK'nın eline geçmesini daha önce haberleştirmişti. Yeni Şafak pazartesi günü de PYD'ye verilen ABD ve Avrupa ülkelerinin silahlarının gizlice tünellerden geçirilerek PKK'ya ulaştırıldığını ortaya çıkarmıştı.

1450 DOLARA G3 SATILIYOR

Alman tüfek ve tabancalarının bin ila 10 bin dolara alınabildiğine dikkat çeken WDR ve NDR, silahlar gönderilirken duyulan “Yanlış kişilerin eline geçebilir” endişesinin gerçek olduğunu vurguladı. Alman hükümeti Irak'a 2014'te Milan anti tank füzelerinin yanı sıra, 20 bin adet G3 ve G36 tüfeği ile yaklaşık 8 bin tabanca göndermişti. Yayın kuruluşları, Erbil yakınlarındaki pazarda kalaşnikoflar roketatarlar ve üzerinde Alman Ordusu “Bundeswehr” yazan G3 tipi tüfeklerin 1450 ile 1800 dolar arasında elde edilebildiğini duyurdu. Haberde Süleymaniye'deki silah pazarında ise Alman P1 tipi tabancaların 1200 dolara satıldığı yer aldı. 

(Yeni Şafak)

Etiketler : #Emperyalistlerin   #silahları   #pazarlarda   #alıcı   #bekliyor    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN