Emperyalizm durumdan vazife çıkardı: Libya'ya müdahale başladı

BM'nin dün aldığı karardan sonra Libya'yı vurmak için sabırsızca bekleyen Fransa bugün harekete geçti. Bu akşam saatlerinde Fransa uçakları Libya'da ilk hedefleri imha ettiler. Fransa'dan sonra ABD de Libya'yı vurmaya başladı. ABD füzeleri Libya'daki askeri hedefleri vurdu. Libya alev alev.. Akdeniz'deki ABD savaş gemileri Libya'daki hedeflere füze fırlatıyor.

19-03-2011


BM'nin dün aldığı karardan sonra Libya'yı vurmak için sabırsızca bekleyen Fransa bugün harekete geçti. Bu akşam saatlerinde Fransa uçakları Libya'da ilk hedefleri imha ettiler.

Fransız Savaş uçağı, Kaddafi güçlerine ait bir askeri aracı bombaladı. Operasyon Bingazi çevresindeki 150 km'lik alanı kapsıyor.

İLK ATEŞTE KADDAFİ'NİN TANKI VURULDU

İlk ateş TSİ 18.45'te başladı ve Fransız uçağı Libya askeri aracını vurdu. Fransız askeri kaynakları, biri izleme dördü saldırı uçağı olan uçakların Fransa'nın doğusundaki Saint-Dizier üssünden kalktığını belirtti. Kaynaklar, bu "keşif görevinin" bugün akşam üzeri boyunca devam etmesinin beklendiğini, uçakların Libya üzerindeki birkaç saatlik uçuş esnasında hiçbir zorlukla karşılaşmadığını kaydetti.

Fransız yetkililer, uçakların Libya tanklarını hedef alabileceklerini belirtti. Öte yandan İtalyan savaş uçaklarının da Libya semalarında gözlem görevine başladıkları kaydedildi. Kanada uçakları da Libya toprakları üzerinde keşif uçuşu yaptı.

EL CEZİRE: 4 TANK VURULDU

El Cezire televizyonu, Fransız savaş uçaklarının sadırısında Kaddafi'ye bağlı güçlerin elindeki 4 tankın vurulduğunu duyurdu.

ABD DE VURMAYA BAŞLADI

Fransa'dan sonra ABD de Libya'yı vurmaya başladı. ABD füzeleri Libya'daki askeri hedefleri vurdu. Libya alev alev.. Akdeniz'deki ABD savaş gemileri Libya'daki hedeflere füze fırlatıyor.

Bir ABD yetkilisi, Amerikan ve ingiliz gemilerinden 110'un üzerinde Tomahawk füzesinin ateşlendiğini duyurdu. Libya  devlet televizyonu, Batılı ülkelerin Misrata şehri ve çevresindeki akaryakıt depolarını vurduğunu duyurdu.

 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

 

Etiketler : #Emperyalizm   #durumdan   #vazife   #çıkardı:   #Libya'ya   #müdahale   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN