En fazla sivili Esed ve koalisyon katletti

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye’de Ağustos ayında gerçekleşen sivil ölümlerine ilişkin rakamları açıkladı. Rapora göre en fazla sivili ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri ve Esed rejimi katletti.

06-09-2017


Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), bugün yayınladığı raporda, Suriye'de Ağustos ayında gerçekleşen sivil ölümlerine ilişkin rakamları açıkladı. Raporda, Ağustos ayı içinde, 285'i Uluslararası Koalisyon, 229'u Esed rejimi, 11'ı Rus hava saldırılarında, 102'si IŞİD, 54'ü YPG terör örgütü, 5'i Tahriru Şam Heyeti ve 13'ü diğer radikal gruplar tarafından olmak üzere 772 sivil can kaybı yaşandığını kaydedildi.
 
ULUSLARARASI KOALİSYON 97 ÇOCUĞU KATLETTİ
 
Uluslararası Koalisyon saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin 97'sinin çocuk, 58'inin kadın olduğu ifade edilen raporda, Esed rejimi tarafından öldürülenlerin 24'ünin çocuk 17'sinin kadın oluğu, 27 kişinin ise işkence altında hayatını kaybettiği belirtildi.
 
Uluslararası Koalisyon'un saldırılarında ölen sivillerin sayısının toplam can kaybının yüzde 37'i olduğu ve ölenlerinin yüzde 55'inin kadın ve çocuk olduğu kaydedildi. Uluslararası Koalisyon 'un Temmuz ayında ölümüne neden olduğu sivillerin oranının toplam ölümler içinde yüzde 29 olduğu ifade edilmişti.
 
RUS KATLİAMINDA AZALMA!
 
Raporda Esed rejimi ve Rus güçlerinin insan yaşamını koruma altına alan uluslararası hukuk kurallarını çiğnediği kaydedildi. Astana anlaşmasına rağmen Esed rejimi ve Rus güçlerinin saldırılarında hayatını kaybedenlerinden oranında gözle görülür bir azalma olmadığı ifade edildi.
 
SNHR, Suriye'de bir dakika dahi durmayan ölümlere dikkati çekerek uluslararası kurum ve kuruluşlara sorumluluklarını yerine getirerek sivil ölümlerine son vermek için harekete geçmeye çağırdı.

Etiketler : #En   #fazla   #sivili   #Esed   #ve   #koalisyon   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN