En son 76 Afgan'ı katleden ABD, özel temsilci aracılığıyla kendini Müslümanlara sevdirmeye çalışıyor!

İslam'ı "düşman kamp" ilan edip İslam topraklarını işgal eden ve milyonlarca Müslümanın kanına giren emperyalist ABD, İslam Konferansı Teşkilatı'na (İKT) şubat ayında atadığı Pakistan asıllı özel temsilcisi Sada Cumber aracılığıyla Müslümanların sempatisini kazanma çabası içine girdi.

23-08-2008


İslam ve Hayat

İslam'ı "düşman kamp" ilan edip İslam topraklarını işgal eden ve milyonlarca Müslümanın kanına giren emperyalist ABD, İslam Konferansı Teşkilatı'na (İKT) şubat ayında atadığı Pakistan asıllı özel temsilcisi Sada Cumber aracılığıyla Müslümanların sempatisini kazanma çabası içine girdi. Son olarak Afganistan'ın batısındaki Herat eyaletinde bulunan Şindand bölgesinde çoğu kadın ve çocuk 76 Afgan'ı katleden ABD'nin bu tutumu "büyük şeytanlık" olarak değerlendirildi.

Dünya Bülteni haber sitesinde yer alan habere göre özel temsilci Sada Cumber, dün İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştü. Bir saati geçen görüşme sonunda basın toplantısı yapan Cumber ve İhsanoğlu, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Şiiliğin İsmaili kolundan olan Cumber, göreve geldiğinden beri 24 Müslüman ülkeyi ziyaret ettiğini ve edindiği bilgi ve izlenimleri Washington yönetimiyle paylaştığını ifade etti.

İslam ülkelerine seyahatleri sonucu gördüğü şeyin 'medeniyetler çatışması' değil 'cehaletler çatışması' olduğunu aktaran Cumber, 'Batı'nın İslam'ı bir hoşgörü ve diyalog dini olarak takdir etmeyi öğrenmesi gerektiğini' kaydetti.

Haberde bildirildiğine göre, 'İslamofaşizm, İslami terörizm ve Müslüman aşırılığı' gibi kavramların ABD yönetimi tarafından kullanılmasının Müslüman ülkelerde rahatsızlık oluşturduğunu gördüğünü kaydeden Cumber, bunu Washington'a aktardıktan sonra Başkan George W. Bush'un söz konusu terminolojilerin kullanılmaması yönünde talimat verdiğini söyledi.

Amerika'nın İKT temsilcisi, İslam dünyasından tepki çeken bir diğer şeyin ABD havaalanlarında yabancılara karşı gösterilen davranışlar olduğunu dile getirdi. ABD İç Güvenlik Bakanı ile bir araya geldiğini aktaran Sada Cumber, kişilere insanlık onuruna yaraşır şekilde muamele edilmesi yönünde güvence aldığı bilgisini verdi. Özel temsilcinin bu bilgiyi verdiği gün ABD Afganistan'da çoğu kadın ve çocuk 76 kişiyi katletti.

Etiketler : #En   #son   #76   #Afgan'ı   #katleden   #ABD   #   #özel   #temsilci   #aracılığıyla   #kendini   #Müslümanlara   #sevdirmeye   #çalışıyor!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN