Erdoğan'ın, hem ABD'yi, hem tabanını memnun etme başarısı!

Erdoğan, IŞİD adlı vahşet şebekesini bahane ederek Suriye'deki direniş güçlerine ve sivillere saldıran ABD'nin saldırılarını desteklediklerini ve bu saldırıların devamından yana olduklarını söyleyerek ABD'yi, ardından BM konuşmasında Filistin, Mısır konularında dünya sistemine eleştiriler yönelterek de tabanını ve ardı sıra yürüyen kimi sözde İslami çevreleri memnun etti.

27-09-2014


İslam ve Hayat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde hem küresel hem de yerel siyaset sahnesinde büyük bir performans (!) sergilemeyi sürdürüyor. Erdoğan, yıllardır yaptığı gibi, bir taraftan küresel istikbarı, diğer taraftan da muhafazakar tabanını, onun da ötesinde kimi sözde İslami çevreleri aynı anda memnun edecek atraksiyonlarına devam ediyor.

İslam coğrafyasına yönelik yeni bir emperyalist saldırının söz konusu olduğu ve Türkiye'ye de görevler biçildiği bu süreçte Erdoğan, yine herkesi idare etmeyi, herkesin ağzına bir kaşık bal sürmeyi başardı.

Erdoğan, IŞİD adlı vahşet şebekesini bahane ederek Suriye'deki direniş güçlerine ve sivillere saldıran ABD'nin saldırılarını desteklediklerini ve bu saldırıların devamından yana olduklarını söyleyerek ABD'yi, ardından BM konuşmasında Filistin, Mısır konularında dünya sistemine eleştiriler yönelterek de tabanını ve ardı sıra yürüyen kimi sözde İslami çevreleri memnun etti.

Görülüyor ki Erdoğan, hakikaten tam bir politika kurdu. Zaten öyle olmasa daha birkaç yıl önce ilkelerden, İslami hareketten söz eden onca çevreyi nasıl ayartabilirdi ki.

Etiketler : #Erdoğan'ın   #   #hem   #ABD'yi   #   #hem   #tabanını   #memnun   #etme   #başarısı!   
YORUMLAR
  • İbrahim Hakkı   27-09-2014 11:54

    Erdoğan'ın Sisi'nin masasına oturmaması haberinin altında bir sitede yer alan üç yorum dikkatimi çekti, sizin yorumunuza katkıda bulunmak için, sadece ilave bir NOT düşerek alıntılıyorum. m.t. 26 Eylül 2014 Cuma 13:18 13:18 Erdogan'in Sisi'den yana ne tür bir beklentisi olabilir ki, Sisi'yle ayni masada oturmamis olmasi bir anlam ifade etsin. Bu muhabbet sürerken ayni anda Müslümanlarin kafalarina bombalari yagdiran Obama'ya sarildiktan sonra, "aynen devam et" dedikten sonra bunun ne anlami var? Buna cocuk bile güler.. (Not: Bu yorumdaki ifadeye şunu da eklemek lazım: Şüphesiz Sisi'ye konulan tavır, masasına oturmaktan daha iyi. Ama fazla büyütüp teşekkür edecek kadar mı? Darbeci Sisi, ABD, AB ve Obama desteklemeseydiler, hele karşı çıksaydılar darbe yapabilir miydi? Kesinlikle hayır. O halde, onlarla "model ve stratejik ortaklığa" devam edip, onlarla kucaklaştıktan sonra Sisi'ye tavır koymanın ne anlamı var? onlarla Afganistan'da işgal ordusu içinde yer almakta, Irak saldırında yardım ve yataklık yapmakta olduğu gibi bugün de aynı işgal ve saldırı koalisyonunda yer aldıktan sonra ne anlamı var? bütün bunlar varken onların uşağı Sisi'ye tavır koymak kolay ve çok büyük bir değer taşımıyor. Bazıları ise, her fırsatı hükümete ve Erdoğan'a teşekür için kullanmak üzere adeta fırsat kolluyor gibiler. Bir gün başörtüsü orta öğretimde serbest kaldı diye teşekkür bildirisi yayınlamak. sonra bölgeye operasyon koalisyonuna dahil oldu diye mecburi bir kınama bildirisi. ama hemen ertesinde ise yine övülüp teşekkür edilecek bir imkan bulup, Sisi'nin masasına oturmama gibi çok da büyük anlamı olmayan bir konuyu yeni bir teşekküre vesile kılma çabası) ö.b. 26 Eylül 2014 Cuma 13:09 13:09 Aynı ilkeli tavrı operasyonu desteklemeyerek göstermesini dilerdik... Emperyalizmin uşaklarına uşak diyor ama obamaya destek veriyor... R.K. 26 Eylül 2014 Cuma 11:47 11:47 Helal olsun Erdoğan'a! İlkeli, ahlaklı ve cesur bir tavır sergilemiş. Zarar göreceğini bile bile taviz vermemesi Müslüman Kardeşlerine karşı samimi ve halisane tutumunu yansıtmakta. Teşekkürler!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN