Esed büyük bir katliamın işaretini verdi!

Suriye hükümeti Humus'un Bab Amr bölgesinin saatler içinde temizleneceğini açıkladı; bu büyük bir katliamın habercisi olabilir

29-02-2012


Suriye'de şiddet durmuyor. Humus'un Bab Amr semtinde şiddetli çatışmalar yaşandığı bildiriliyor. Suriye ordusunun, ülkenin orta kesimlerindeki Humus kentinin muhaliflerin elindeki semti Bab Amr'a doğru ilerlediği bildirilirken, hükümet ilke kez resmi bir açıklamayla temizlikten bahsetti. Yapılan açıklamada, saatler içinde Humus'un Bab Amr semtinin temizleneceği duyuruldu.

 
Suriyeli bir yetkili, ajanslara yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Bab Amr'a ilerlediklerini belirterek, semtin gelecek saatler içinde "temizleneceğini" söyledi.
 
Suriyeli yetkilinin açıklaması, haftalardır tanklar tarafından bombalanan, topçu ve roket ateşine tutulan bölgede kara harekatına başlanacağının işareti olarak yorumlandı.Humus, özellikle de Bab Amr semti haftalardır ordunun yoğun bombardımanıyla karşı karşıya. Suriyeli insan hakları eylemcileri, Humus'a saldırıların başladığı 4 Şubat'tan beri yüzlerce kişinin öldüğünü bildiriyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Esed   #büyük   #bir   #katliamın   #işaretini   #verdi!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN