Esed'den pazar yeri katliamı: En az 100 maktul

Sivilleri hedef alan Esed rejimi, son haftaların en kanlı saldırısını yaptı. Başkent Şam’da, muhaliflerin denetimindeki Duma ilçesinde pazar yerine düzenlenen hava saldırısında en az 100 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 500 kişi yaralandı.

17-08-2015


Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde sivilleri hedef alan rejim, son haftaların en kanlı saldırısına imza attı. Başkent Şam'da, muhaliflerin denetimindeki Duma ilçesinde pazar yerine düzenlenen hava saldırısında 100 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 500 kişi de yaralandı. Duma'daki sahra hastanesi yetkilileri, “vakum bombalı" saldırı sonucu, hastanelerin yaralılarla dolduğunu ve birçoğunun durumunun ciddi olduğunu aktardı.
 
KALABALIK SAATİ SEÇTİ
 
Acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden yetkililer, ambulansların yaralı taşımada, hastanelerin ise tedavide yetersiz kaldığını kaydetti. Bu arada bölgedeki yerel medya aktivistleri de hava saldırılarının yanı sıra rejimin Duma'ya tank, havan topu ve füzelerle karadan da saldırdığını söyledi.
 
Savaş uçaklarının ilçedeki en büyük pazar yerine, halkın kalabalık olduğu saatlerde saldırdığını aktaran aktivistler, “can pazarının" yaşandığı olayda, onlarca kişinin cesetlerinin tanınamaz hale geldiğini anlattı. Aktivistler, hava saldırıları nedeniyle büyük bir panik yaşayan halkın güvenli bölgelere kaçmaya çalıştığını bildirdi.
 
Rejime ait savaş uçaklarının geçen hafta da Duma'daki bir pazar yeri ve bazı beldelerdeki yerleşim yerlerine düzenlediği 30 hava saldırısında, 60 kişi ölmüş, 200 kişi yaralanmıştı. Abluka altındaki bölgede temel gıda maddelerine ulaşamayan halk, elektrik ve suyun verilmediği bölgede, içme suyu ihtiyacını kuyulardan temin etmeye çalışıyor.
 
(Yeni Şafak)

Etiketler : #Esed'den   #pazar   #yeri   #katliamı:   #En   #az   #100   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN