Esed güçleri, Dera'da 60 mazlumu katletti

Dün sabah saatlerinde Dera kenti Suriye ordusuna ait savaş uçakları tarafından ağır bombardımana tutuldu. Aralarında kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu 60 kişi bir günde katledildi.

10-09-2013


Suriye'de katliamlar son bulmuyor. Son 24 saatte katledilenlerin sayısının 130'u geçtiği bildirildi. Dün sabah saatlerinde Dera kenti Suriye ordusuna ait savaş uçakları tarafından ağır bombardımana tutuldu. Aralarında kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu 60 kişi bir günde katledildi. Cesetler Dera kentine bağlı Sanmin beldesindeki bir camide toplandı. Ardından toplu mezarlara defnedildi. New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) yayımladığı raporda, hükümetin emriyle havalanan uçakların sivil ayrımı yapmadan düzenlediği bombardımanların insanlığa karşı suç olduğunu belirterek, bunlara son verilmesi çağrısında bulundu.Merkezi New York'ta bulunan örgütün "Gökten gelen ölüm" adlı raporunda, bombardımanların Temmuz 2012'den bu yana, Suriye genelinde 4 bin 300'den fazla sivilin ölümüne neden olduğu vurgulandı.


Raporun, Halep, İdlib ve Lazkiye gibi muhalif güçlerin kontrolü altında bulunan 50 farklı bölgeden 140'ın üzerinde tanık ve mağdurlar ile görüşülerek hazırlandığı belirtildi. Örgüt raporunda ayrıca kendisinin belgelediği hava saldırılarında en az 152 sivil öldürüldüğüne dikkat çekti.

(Kaynak: Küre Medya)

Etiketler : #Esed   #güçleri   #   #Dera'da   #60   #mazlumu   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN