Esed güçleri elleri bağlı 100 kişiyi infaz etti

Şam'da elleri bağlı şekilde infaz edilen 100 kişinin cesedi Deraya devlet hastanesi morgunda bulundu.

15-10-2012


Baas rejiminin bir vahşi katliamı daha açığa çıktı...

Suriye Devrim Komiteleri Birliği (SRCU), başkentin Deraya ve Muadamiyeti Şam bölgeleri arasında yer alan devlet hastanesinde elleri arkadan bağlı şekilde idam edilen 100 kişinin cesedinin bulunduğunu duyurdu.

Yerel aktivistler, Esed'e bağlı birliklerin daha önce de bölgede çok sayıda kişiyi infaz ettiğini ve cesetlerini hastane morglarında sakladığını ifade ederek, bu olayın rejimin yaptığı ilk infaz olmadığını ve daha önce de birçok kentte bu gibi olayların yaşandığını belirtti.

Suriyeli askerler geri çekildi

Öte yandan, Esed güçleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında Derkuş kasabasında önceki gün başlayan çatışmalar azaldı.

AA'nın geçtiği habere göre yoğun çatışmaların yaşandığı kasabada kontrolün muhaliflerin elinde bulunduğu belirtilirken, dün çok sayıda tank ve askerle Derkuş'a saldıran Esed güçlerinin Cemiliye, Amud ve Zerzür kasabalarından İdlip'e doğru çekildikleri öğrenildi.

Suriyeli general Türkiye'ye sığındı

Ülkelerindeki olaylardan kaçan biri general, diğeri teğmen olan 2 asker, Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına geldi. Askerler yapılan işlerin ardından Apaydın kampına gönderildi.
Suriye'nin İdlip ve Lazkiye kentlerinde çıkan çatışmalarda yaralandığı öğrenilen 9 Suriyeli de 2 refakatçi eşliğinde Topratutan köyü sınırına getirildi.

Ambulansla sınırdan alınan yaralılar Hatay'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Esed   #güçleri   #elleri   #bağlı   #100   #kişiyi   #infaz   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN