Esed güçleri Salı günü 110 kişiyi katletti

Esed güçlerinin dün Suriye’nin değişik kentlerinde düzenlediği saldırılarda 110 Suriyeli hayatını kaybetti.

17-10-2012


Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin çeşitli kentlerde halka düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 110'a yükseldiği duyurdu.

SNHR, Esed güçlerinin Deyru'z Zor kentinde hava destekli gerçekleştirdiği saldırılarda 15'i çocuk, 25 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Örgüt, başkent Şam'ın banliyölerinde 22, Halep'te 21, İdlib'te 17, Dera'da 8, Humus'ta 6, Hama'da 4, Lazkiye ve Rakka'da 3'er ve Haseke kentinde 1 olmak üzere, ülke genelindeki Esed güçlerinin saldırıları sonucu 110 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Şam Haber Ağı (SNN) Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Şam'ın, Kabun, Cobar, Doğu Guta, Besatin, Cisreyn ve Duma bölgelerindeki askeri noktalara eylemler düzenleyerek Esed güçlerine ağır kayıplar verdirdiğini aktardı.

Halep'te ise ÖSO birliklerinin kentin tamamının kontrolünü ele geçirmek amacıyla Hamidiye, Miydan, Furkan, Karm Cebel ve Sahur bölgelerindeki stratejik askeri noktalara operasyonlar düzenlediği kaydedildi.

SNN, İdlib'in Maaret El-Numan ilçesi çevresinde de Esed güçleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında yoğun çatışmalar yaşandığını, ÖSO'nun ilçeye mühimmat taşıyan bir askeri konvoya saldırı düzenleyerek bazı askeri araçları ele geçirdiğini dile getirdi. Ayrıca Rakka, Hama, Humus, Dera, Kuneytra ve Lazkiye'de de şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtti.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Esed   #güçleri   #Salı   #günü   #110   #kişiyi   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN