Esed güçlerinin saldırılarında 68 mazlum katledildi

Suriye'de Esed güçlerinin çeşitli kentlerde direnişçilerin denetiminde olan bölgelere düzenlediği saldırılarda 68 mazlum daha katledildi.

12-06-2014


Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin çeşitli kentlerde direnişçilerin denetiminde olan bölgelere düzenlediği saldırılarda 8'i çocuk, 3'ü kadın 68 kişinin katledildiğini açıkladı. 

SNHR tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin direnişçilerin kontrolünde olan bölgelere hava ve karadan ağır silahlarla saldırması sonucunda Humus kentinde 23, Halep'te 12, İdlib'te 10, başkent Şam'ın banliyölerinde 9, Dera, Lazkiye ve Hama'da 4'er, Kuneytra ve Deyru'z Zor'da birer olmak üzere 68 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada ,direnişçilerin İdlib ve çevresinde rejim güçlerine yönelik büyük zayiatlar verdirdiği aktarıldı.

İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Halep, Hama ve Humus yakınlarında da rejim güçlerine büyük kayıplar verdirttiği ifade edilen açıklamada, Esed güçlerine ait savaş uçaklarının Halep, Humus, Hama, Dera ve başkent Şam'ın banliyölerinde direnişçilerin denetiminde olan bölgeleri sık aralıklarla bombaladığı bildirildi.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Esed   #güçlerinin   #saldırılarında   #68   #mazlum   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN